A legtöbb pontot hozó NBA meccs

34 évvel ezelőtt a Detroit Pistons és a Denver Nuggets háromráadásos meccset vívott egymással - 7 jelenleg is fennálló rekord született.

1983. december 13-án a Detroit Pistons látogatott a Denver Nuggetshez, a mérkőzés pedig örök klasszikus lett. A Pistons még a Bad Boys éra előtt járt, hiszen a későbbi kétszeres bajnokcsapat gerincéből csak Isiah Thomas, Bill Laimbeer és Vinnie Johnson volt az együttesnél, a Denver viszont a korszak egyik leggyorsabb és legponterősebb csapata volt ekkor azzal az Alex English-sel, aki a '80-as évek legjobb scorerei közé tartozott - konkrétan ő szerezte a legtöbb pontot ebben a 10 évben a ligában.

Három hosszabbításos összecsapást korábban és a későbbiekben is játszottak, ez a találkozó azonban hét máig fennálló rekordot hozott, miután 186-184-re nyert a vendég Pistons a végén. Az összesen 370 pont és a győztes 186 dobott pontja is csúcs jelenleg is, de természetesen a 184 pontnál sem dobott senki többet vesztesként. A legtöbb mezőnykosár is ezen a meccsen született, összesen 142-szer találtak a csapatok gyűrűbe, ha a büntetőket nem számoljuk, a Pistons 74 mezőnykosara pedig szintén ott van (még) a rekordok között. A két gárda összesen 93 gólpasszt osztott ki az ütközet alatt, ez is csúcs.

Mindkét csapatból 2-2-en értek el legalább 40 pontot - sem korábban, sem azóta nem volt olyan mérkőzés, amelyen négyen is elértek volna eddig a határig. A győztesnél Isiah Thomas 47 pontot és 17 gólpasszt jegyzett, míg John Long 41 egységig jutott - a túloldalon a liga jelenlegi alelnöke, Kiki Vandeweghe 51 ponttal és 8 assziszttal zárt, Alex English pedig 47 pontnál és 12 pattanónál állt meg. A találkozót most teljes egészében megnézhetitek!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus