A Shrug Game és Magic gólpassz-csúcsa

32 éve Magic a gólpasszok, 24 éve pedig Jordan az egy félidő alatt dobott pontok tekintetében ért el mindmáig fennálló csúcsot a döntőket tekintve, utóbbi egy legendássá váló mozdulattal is megajándékozta a nézőket.

 

1984. június 3-án a Boston Celtics - Los Angeles Lakers nagydöntő harmadik mérkőzését játszották. A később legendássá váló, nagyon fizikális párharc harmadik összecsapásán még az aranysárga-lilák voltak nyeregben, hiszen az első meccsen elvették Larry Birdék pályaelőnyét, ezt a harmadik találkozót pedig 137-104-re nyerték. Magic Johnson számára különleges marad ez az este, 21 gólpasszával ugyanis mind a mai napig fennálló csúcsot állított fel a döntők történetében.

A teljes harmadik meccset is megnézhetitek:

A találkozó többi részét ezen a linken eléritek!

A Boston a negyedik mérkőzésen vette vissza pályaelőnyét, majd mindenki nyerte a hazai ütközeteket, így nyert végül 4-3-ra a Celtics.


Nyolc esztendővel később, 1992. június 3-án a nagydöntő első meccsét rendezték a Chicago Bulls és a Portland TrailBlazers között. A híres Shrug Game-et nagyon simán, 122-89-re nyerte a Bulls, miután 66 pontot dobtak az első félidőben és a szünet után intézték el leginkább a Blazerst egy 38-17-es harmadik negyeddel. (Ez) Az összecsapás (is) Michael Jordanről marad emlékezetes, aki 35 pontot dobott az első két negyedben, és hat triplát is elsüllyesztett ekkor - a hatodik után nézett ki a kommentátorokra és vonta meg a vállát: "ez van, ma minden bejön". A 35 egy félidő alatt dobott pont még mindig döntőbeli rekord, a hat tripláját viszont Ray Allen a 2010-es fináléban túlszárnyalta.

A Blazers ugyan a második összecsapást hozta Chicagóban, így elvette a pályaelőnyt, a Bulls viszont kettőt is nyert idegenben, összesítésben pedig 4-2-re győzött.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus