A Team USA Puerto Rico elleni meccse

Mára virradóra játszotta utolsó hazai földön megvívott felkészülési mérkőzését a Team USA, mely Puerto Rico ellen sem botlott meg, noha még a félidőben meglepően szoros volt az állás. A meccsen láthattunk pár parádés összjátékot, illetve Derrick Rose is visszatért a fedélzetre, ráadásul megvan az amerikai válogatott 12-es kerete a jövőhéten kezdődő világbajnokságra is. Lássuk a meccs legfontosabb tudnivalóit, statisztikáját, illetve videós összefoglalóját!

Team USA - Puerto Rico 112 - 86

A 20-at szóró Steph Curry és a 14 perc alatt 6 pontot, valamint 4 gólpasszt elérő, egy m eccs kihagyás után visszatérő Derrick Rose, illetve a félidő végén egy távoli egylábas triplával betaláló Klay Thompson (12/12 pont, 3 blokk, 4 gólpassz) voltak az est főszereplői amerikai részről a Madison Square Gardenben, ahol Carmelo Anthony az első sorból tekintette meg két kedvenc válogatottja (Puerto Ricóból származik a családja) csatáját, mely a nagyszünetben még csak 52-47-es hazai vezetéssel zárult.

A fordulás után a hasznosan játszó James Harden (13 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz, 3 szerzett labda, 2 blokk) és a szintén 13-at szóró Rudy Gay, valamint a 12 egysége mellett két fontos blokkot is jegyző Kenneth Faried hathatós segítségével ellépett Coach K legénysége, mely legközelebb már csak Spanyolországban játszik edzőmeccset a vb előtt, méghozzá már a verseny színhelyén, Spanyolországban, Szlovénia ellen a jövő szombati Finnország elleni nyitómeccs előtt.

A vendégeknél egyébként két jelentős NBA-karrierrel rendelkező hátvéd vitte a prímet, JJ Barea 16-ot szórt, a már a Galatasaray-ban pattogtató Carlos Arroyo pedig 15-öt tett a közösbe, az amerikaiaknál egyébként heten értek el kétszámjegyű dobóteljesítményt.

Íme a derbi videós összefoglalója:

A vb-re utazó amerikaiak végleges keretére is fény derült:

DeMarcus Cousins (Sacramento Kings); Stephen Curry (Golden State Warriors); Anthony Davis (New Orleans Pelicans); DeMar DeRozan (Toronto Raptors); Andre Drummond (Detroit Pistons); Kenneth Faried (Denver Nuggets); Rudy Gay (Sacramento Kings); James Harden (Houston Rockets); Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers); Mason Plumlee (Brooklyn Nets); Derrick Rose (Chicago Bulls);  Klay Thompson (Golden State Warriors)

Az utolsó rostán Kyle Korver, Gordon Hayward, Chadler Parsons és Damian Lillard nem fért át.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus