Akkor és Most – NBA Top 10 - 18. hét

A 18. játékhét tíz legszebb jelenete következik 1997-ből, 2001-ből és 2014-ből. Tim Hardaway Jr. édesapja elképesztő módon dobott egy triplát, Dikembe Mutombo mészárszékké változtatta át a festéket, a Clippers játékosok látványosabbnál látványosabb helyzeteket teremtettek, és Shaquille O’Neal, valamint Dirk Nowitzki egy-egy győzelmet érő kosarat vágott be.

 

1996-97 szezon 18. hét

Az 1996-97-es alapszakasz 18. hetében a Golden State Warriors egy tökéletes három az egy elleni játékot mutatott be, Tim Hardaway a triplavonal mögött a levegőben megszerezte, majd azon nyomban visszahajította a labdát a gyűrűbe, valamint Eddie Jones a fizika törvényeit meghazudtoló módon repült a palánkig. Shaq nullszögből egy egykezes buzzer-beaterrel nyerte meg a mérkőzést, Killer Miller egy vakon hátravágott passzal szolgálta ki csapattársát, befejezésképpen pedig az őrtorony, Dikembe Mutombo egymás után három blokkot osztott ki - ugyanannak a játékosnak.

10. Brent Barry & Rodney Rogers 
  9. Chris Mullin & Latrell Sprewell & Joe Smith
  8. Michael Finley
  7. Tim Hardaway
  6. Eddie Jones
  5. Kevin Salvadori
  4. Nick Van Exel & Shaquille O'Neal
  3. Reggie Miller & Antonio Davis
  2. Mitch Richmond
  1. Dikembe Mutombo

 

2000-01 szezon 18. hét

A 2000-01-es alapszakasz 18. hetében Kobe Bryant egy különleges repülési engedélyt kapott, Air Canada két tömése is bejutott a Top 10-be, és a szemfüles Baron Davis a kipattanó labdát hatalmas erővel húzta vissza. A Clippers kosarasai a Harlem Globetrotters játékosok állásaira pályáztak, Darvin Ham majdnem egész pályáról dobta be szerzett labdáját, végül T-Mac Dikembe Mutombót tette fel poszterre.

10. Rasheed Wallace 
  9. Brian Shaw & Kobe Bryant
  8. Vince Carter
  7. Baron Davis
  6. Vince Carter
  5. Keyon Dooling & Darius Miles
  4. Cherokee Parks
  3. Dermarr Johnson
  2. Darvin Ham
  1. Tracy McGrady

 

2013-14 szezon 18. hét

Az idei szezon 18. hetében Paul George egy blokkolt dobást követően nagyon szép megoldással értékesített egy ziccert, O.J. Mayo egy hátrapattintott passzal hozta helyzetbe Brandon Knightot, illetve a Cavs idei 1/1-ese az alapvonali beadást követően zsákolt egy nagyot. John Wall a hosszabbításban lemészárolta a meccslabdát elsüllyeszteni készülő Kyle Lowryt, Lob City Chris Paul nélkül hozott össze egy palánkra feladott zsákolást - az első helyezést a német félisten, Dirk Nowitzki buzzer-beater középtávolija nyerte meg.

10. Paul George
  9. O.J. Mayo & Brandon Wright
  8. Jeff Green
  7. Alonzo Gee & Anthony Bennett
  6. Channing Frye & Gerald Green
  5. Klay Thompson
  4. John Wall
  3. Matt Barnes & DeAndre Jordan
  2. Thomas Robinson
  1. Dirk Nowitzki

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus