Akkor és Most – NBA Top 10 - 4. hét

A negyedik játékhét legjobb 10 jelenete következik 1997-ből, 2006-ból és 2013-ból. A ’90-es évekből megcsillogtatják tudásukat a Lakers sztárjai, Nick Van Exel és Shaquille O’Neal, 2006-ban lezajlott Dávid és Góliát csatája, azaz a klasszikus Nate Robinson – Yao Ming blokkparádé, alig pár napja pedig Spencer Hawes durva clutch triplával döbbentette meg a szurkolókat.

1997-98 szezon 4. hét

Az 1997-98-as alapszakasz 4. hetében a Warriors jelenlegi vezetőedzője (Mark Jackson) nem hétköznapi kosárral zárt le egy negyedet, az újonc évében járó Chauncey Billups egy parádés, gyors támadást vezetett le a Toronto ellen, az apró Darrick Martin pedig hintába ültette védőjét, majd egy szenzációs, nullszögből eleresztett tear drop ziccerrel ékesítette betörését. A ’98-as All-Star Gálára beválogatott lepattanó mágnes, Jayson Williams fergeteges palánk alatti takarítást mutatott be a magasembereknek, Kevin Garnett egy blokk-zsákolás kombót hozott össze, de Shaq is körbeírta, ő hogyan űzi ezt a játékot a gyűrű közelében.

10. Nick Van Exel
  9. Darrell Armstrong
  8. Mark Jackson
  7. Chauncey Billups & Antoine Walker
  6. Darrick Martin
  5. Jayson Williams
  4. Terry Porter & Kevin Garnett
  3. Isaac Austin
  2. Rodney Rogers 
  1. Shaquille O’Neal

2006-07 szezon 4. hét

A 2006-07-es alapszakasz 4. hetében az akkori spanyol válogatott két játékosa egy kettő az egy elleni lefutást rendezett le, King James lesprintelte a teljes Pacerst, majd Luke Ridnour először két védőt cselezett ki, majd a festékben a földről három ellenfél között dobott kosarat. Monta Ellis repülőrajtját Leandro Barbosa szenvedte meg, Ronnie Price Carlos Boozert rakta poszterre, Nate Robinson emlékezetes sapkát osztott ki a kínai toronynak, Yao Mingnek, míg J.R. Smith Corey Maggette fölött rakta vissza a lepattanót a gyűrűbe.

10. Tyrone Lue
  9. José Calderon & Jorge Garbajosa
  8. Mike Dunleavy Jr. & Jason Richardson
  7. LeBron James
  6. Luke Ridnour
  5. Dwyane Wade
  4. Monta Ellis
  3. Ronny Price
  2. Nate Robinson 
  1. J.R. Smith

2013-14 szezon 4. hét

A 2013-14-es alapszakasz 4. hetében két szerencsés OKC szurkoló is bevágott egy-egy 20 ezer dollárt érő, félpályás kosarat, Manu Ginobili 6 évvel ezelőtti énjét láthattuk a parketten, és Paul Millsap előtt sem helyszűke, sem Boston játékos nem jelentett akadályt. LeBron bevállalta, és be is varrta az Orlandó elleni clutch kosarát, Brandon Jennings a palánkot használva Andre Drummondnak óriási zsugát adott - de a győztes Spencer Hawes volt, aki az utolsó másodpercekben egy lábról, a pálya széléről vágta be kegyetlen tripláját.

10. OKC fans
  9. Roy Hibbert
  8. DeMar DeRozan
  7. Manu Ginobili
  6. J.J. Barea & Kevin Love
  5. Paul Millsap
  4. LeBron James
  3. Rudy Gay
  2. Brandon Jennings & Andre Drummond
  1. Spencer Hawes

IDE kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus