Akkor és Most – NBA Top 10 - 5. hét

A ötödik játékhét legjobb 10 jelenete következik 1993-ból, 2003-ból és 2013-ból. A ’90-es évekből láthatjuk az első éves Chris Webber megmozdulásait és a Payton-Kemp párost, a 2000-es évekből bemutatkozik az egykori orlandói sztár, Penny Hardaway és a zsákológép Vince Carter, valamint a mostani szezonból az újonc Victor Oladipo és a hős Russell Westbrook.

1993-94 szezon 5. hét

Az 1993-94-es alapszakasz 5. hetében a denveri Robert Pack egy zseniális no-look passzal szolgálta ki Reggie Williams-szet, Clyde „The Glide” Drexlert három védő sem tudta megállítani, valamint Mad Max bevállalt egy lehetetlen dobást, és ezzel kiharcolta a hosszabbítást, melyet később sikerült megnyerniük. Ezen kívül az év újonca, Chris Webber két szenzációs zsákolással is bejelentkezett az NBA-ben, láthatunk egy orlandói Shaq Attacket, és megtudhatjuk, hogy miért is nevezték a Payton-Kemp párost Sonic Boomnak.

10. Isaiah Rider
  9. Harold Minor
  8. Chris Webber
  7. Robert Pack & Reggie Williams
  6. Clyde Drexler
  5. Vernon Maxwell
  4. Kenny Williams
  3. Chris Webber & Billy Owens
  2. Shaquille O’Neal
  1. Gary Payton & Shawn Kemp

2003-04 szezon 5. hét

Az 2003-04-es alapszakasz 5. hetében az újonc Carmelo Anthony izolációból bedobott egy nagyon nehéz clutch kosarat, a látványos, rohanós játékáról ismert New Jersey Nets egy alley-oopot hozott össze, és Stromile Swift letesztelte a gyűrű szakítószilárdságát. A dallasi Steve Nash végig szlalomozott a pályán, és egy hát mögötti passzal kínálta meg Eduardo Najerát, az egykori NBA csillag, Penny Hardaway Suns mezben mutatta meg, hogy milyenek voltak azok a csodálatos orlandói esték, és Air Canada Boris Diaw blokkoló kezét kikerülve húzta be a gyűrűbe a labdát.

10. Kevin Garnett
  9. Carmelo Anthony
  8. Dan Gadzuric
  7. Aaron Williams & Kenyon Martin
  6. Stromile Swift
  5. Jerome Williams
  4. Steve Nash & Eduardo Najera
  3. Chauncey Billups
  2. Anfernee Hardaway
  1. Vince Carter

2013-14 szezon 5. hét

A 2013-14-es alapszakasz 5. hetében Al Horford meccsnyerő kosarával felpezsdítette az atlantai életet, Ty Lawson előbb megtáncoltatta, majd leváltotta védőjét egy másikra, akiről egy fade away stílusú tempót eresztette el, és a rendületlenül fejlődő Paul George egy nagyon szép zsákolással szórakoztatta a közönséget. Goran Dragić tökéletesen kivitelezett egy kettő az egy elleni lefutást, a zöldfülű Victor Oladipót még két blokkoló Hawks játékos sem tudta leblokkolni, és ami tragédia lett a Warriorsnak, az dicsőséggé vált a Thunder számára: Russell Westbrook a neki összekukázott labdával kiszaladt a triplavonal mögé, és hátrányból megnyerte a meccset (0,1 másodpercet hagyva az órán) az OKC-nek.

10. Al Horford
  9. Chris Paul & Blake Griffin
  8. Andrew Nicholson
  7. Ty Lawson
  6. Paul George
  5. John Wall
  4. Goran Dragić & Gerald Green
  3. Rodney Stuckey 
  2. Victor Oladipo
  1. Russell Westbrook

A heti Top 10-et ide kattintva tekinthetitek meg.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus