Akkor és Most – NBA Top 10 - 7. hét

A hetedik játékhét legjobb tíz jelenete következik 1991-ből, 2000-ből és 2013-ból. Láthatjuk Karl Malone-t, amint leszállít egy különleges küldeményt, Vince Cartert, aki a 2000-es évektől kezdődően újraírta a zsákolás fogalmát, illetve Stephen Curryt, aki hidegvérrel dobja clutch kosarait.

1991-92 szezon 7. hét

Az 1991-92-es alapszakasz hetedik hetében a Miami libanoni centere, Rony Seikaly villámgyors lefordulással lógott meg Horace Grant elől, Clyde Drexler egyszerűen elvarázsolt egy minnesotai védőt, és Scottie Pippen elegáns mozdulattal, majd egy kőkemény zsákolással fejezte be akcióját. Ron Harper cirkuszi mutatványba illő ziccerrel rukkolt elő, a Postás egy különleges csomagot kézbesített Hakeem Olajuwonról, és Avery Johnsonnak csak egy kis kezdőlökés hiányzott a sikeres dobáshoz.

10. Rony Seikaly
  9. Clyde Drexler
  8. Drazen Petrović & Chris Morris & Terry Mills
  7. Sedale Threatt
  6. Sleepy Floyd
  5. Scottie Pippen
  4. Ron Harper
  3. Karl Malone
  2. Gerald Glass
  1. Avery Johnson


2000-01 szezon 7. hét

 

Az 2000-01-es alapszakasz hetedik hetében Donyell Marshall - Reggie Miller szenzációs triplájára válaszolva - egy buzzer hármassal zárta le az adott negyedet, a veterán Charles Oakley a pályán bebizonyított egy hipotézist: „többet ésszel, mint erővel”; és Vince Carter két rendkívül látványos zsákolása is bekerült a TOP 10-be. Allen Iverson kifogástalan kiszolgálásban részesítette csapattársát, Van Exelt nem lehetett visszarántani a valóságba, és Cliff Robinson egy szemfüles labdaszerzést követően poszterre tette a Sonics magasemberét.  

10. Vince Carter
  9. Reggie Miller & Donyell Marshall
  8. Charles Oakley
  7. Raef Lafrentz
  6. Tim Thomas
  5. Vince Carter
  4. Allen Iverson & Todd McCulloch
  3. Kobe Bryant & Shaquille O'Neal
  2. Nick Van Exel
  1. Cliff Robinson


2013-14 szezon 7. hét

Az idei szezon hetedik hetében a New York játékosai megmutatják, hogy magas szinten is tudják űzni a csapatjátékot, Kevin Martinra rászakadt egy detroiti hegyomlás, és Goran Dragić köténnyel ajándékozta meg DeMarcus Cousinst. Derrick Williams egy highlight zsákolással mutatkozott be Sacramentóban, valamint Stephen Curry és Al Horford adott ízelítőt arról, hogy hogyan kell kiütni az ellenfelet a nyeregből.

10. J.R. Smith & Pablo Prigioni & Amar’e Stoudemire
  9. J.R. Smith & Andrea Bargnani
  8. Brandon Jennings & Andre Drummond
  7. Goran Dragić & Miles Plumlee
  6. Courtney Lee & Gerald Wallace & Jeff Green
  5. Miles Plumlee & Eric Bledsoe
  4. Chandler Parsons & James Harden
  3. Derrick Williams & Isaiah Thomas
  2. Stephen Curry
  1. Pero Antić & Al Horford

A 2013-14-es évad 7. hetének legszebb jelenetei.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus