Akkor és Most – NBA Top 10 - 8. hét

A nyolcadik játékhét legjobb 10 jelenete következik 1999-ből, 2002-ből és 2013-ból. Láthatjuk az egykori Air Canada légijárat elsőosztályú szolgáltatását, az európai stílusú passzjátékot képviselő Sacramento irányítójának, Mike Bibbynek a játékintelligenciáját - és a mindenkit földbe döngölő Damian Lillardot.

1999-00 szezon 8. hét

Az 1999-00-es alapszakasz 8. hetében a zöldfülű Baron Davis egy gyors lefutás során a palánkot használva saját magának adta fel a labdát, amit azon nyomban vissza is pöcizett, Shaq nem tűrte, hogy Cliff Robinson betolakodjon a birodalmába, míg a legendás Arvydas Sabonis irányítókat meghazudtoló technikával és lazasággal szolgálta ki Damon Stoudamire-t. Tim Thomas egy dobócsellel, majd egy átzsákolással szerzett pontot a Charlotte Hornets ellen, Alvin Williams bevárta a csatlakozást, végül Vince Carter moziba illő 360 fokos fordulással húzta be a labdát a gyűrűbe.

10.  Baron Davis
  9. Shaquille O’Neal
  8. Bonzi Wells
  7. Arvydas Sabonis & Damon Stoudamire
  6. Maurice Taylor
  5. Tim Thomas
  4. Walt Williams
  3. Alvin Williams & Vince Carter
  2. Scottie Pippen & Steve Smith
  1. Vince Carter

 

2002-03 szezon 8. hét

Az 2002-03-es alapszakasz 8. hetében Caron Butler egy óriási sapkát osztott ki a ziccer dobással kísérletező Gary Paytonnak, Mr. Big Shot szokás szerint az utolsó másodpercekben a Golden State nyakába zúdította a gondokat, majd pedig a Houstonnak teljes pályás lefutásból dobott egy páratlan ziccert. Shaq az őt visszarántó védőt büntette egy háttal a gyűrűnek dobott palánkos kosárral, Mike Bibby előbb egy no-look passzal, majd egy hátmögöttivel kápráztatta el a sacramentói közönséget, zárásként Nick Van Exel röplabda stílusban adott alley-oop passzt Dirk Nowitzkinek.

10. Shandon Anderson
  9. Caron Butler
  8. Chauncey Billups
  7. Robert Horry
  6. Tony Battie
  5. Mike Bibby
  4. Chauncey Billups
  3. Shaquille O'Neal
  2. Mike Bibby & Chris Webber
  1. Adrian Griffin & Nick Van Exel & Dirk Nowitzki

 

2013-14 szezon 8. hét

Az idei szezon 8. hetében Ricky Rubio kötény gólpasszal ajándékozta meg Kevin Martint, Andrew Bogut levezényelt egy lefutásból értékesített hárompontos támadást, és Evan Turnert négy védő sem tudta követni Philadelphiában. LeBron James egy „Isten hozott az NBA-ben!” zsákolással üdvözölte az újonc Ben McLemore-t, a kanadaiak nagy bánatára Kemba Walker felvállalta a Dínógyilkos szerepet, majd Damian Lillard megmozdulásaival egyszerűen zsebre vágta a teljes NBA-t.

10. Damian Lillard
  9. Ricky Rubio
  8. Andrew Bogut & Stephen Curry
  7. Gerald Wallace & Jarred Sullinger
  6. Darren Collison
  5. Evan Turner
  4. LeBron James
  3. Damian Lillard
  2. Kemba Walker
  1. Damian Lillard

A 2013-14-es szezon 8. hetének Top 10-e ide kattintva tekinthető meg.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus