Amiről a Festékben beszélnek - Rose, Chicago Supermanje

Derrick Rose több, mint másfél év után először játszott tétmeccset Chicagóban: előbb ünnepelték, majd betlizett, végül ő nyerte meg a meccset a Knicks ellen egy fantasztikus kosárral! Chris Paul: minden Fantasy-játékos álma űrstatisztikákat szállított - Steph Curry viszont többé kevésbé tartotta a lépést. Blake Griffin vs. Mark Jackson: Hol a kölcsönös tisztelet?! A Clippers nem moshatja le magáról a Lob City becenevet, DeAndre Jordan meg a "büntetőkirályságot".

 

A nap sztorija egyértelműen Derrick Rose-é lett, akit így fogadtak a chicagói szurkolók, miután először készült tétmeccsen pályára lépni a Bulls színeiben, hazai környezetben:

Bár az egykori MVP nem remekelt a Knicks ellen - 23-ból 7 mezőnyből, csak 3 gólpassz és 4 eladott labda 18 pontja és 6 lepattanója mellett - ám végül egy pontos hátránynál hozzá került a labda és egy klasszis megmozdulással előbb át is vette a vezetést a Chicagónak, majd kiderült, hogy ezzel a mérkőzést is megnyerte:

Chris Paul - írd és mondd - 42 pontot, 15 gólpasszt és 6 labdaszerzést produkált a Golden State ellen és főszerepe volt a győzelemben, tette mindezt 20-ból 12-es mezőnyözéssel és 17-ből 16 büntető értékesítésével. A rövidke idény eddigi abszolút csúcsának (Kevin Durant: 42 pont) a beállítása volt ez CP3-től:

Az egyébként nem rossz védőnek számító Paul viszont ma nem csak közhelyként mondható el, hogy a támadásba fektetett extra energiái mellett védekezésben pihent, bár Steph Curry a maga 38 pontját elképesztő mozdulatok sokaságával szerezte. A Warriors frachise playere 17 pontot szórt a negyedik negyedben, s összesen 9 triplát értékesített a derbi alatt!

Blake Griffin és a vendégek edzője, Mark Jackson egy oldalbedobás(!) után akadtak össze. Hogy az egykori zsákolókirály valóban rálépett-e a korábbi kiváló irányító lábára, azt csak ők tudják, ám a jelenetet követő összeszólalkozás nem igazán jellemző az ellenfél edzője és egy játékos között...

Nem Lob City?! Dehogynem...

DeAndre Jordan most sem hazudtolta meg önmagát - megvan az idény első homály büntetője:

Végül egy kis régi idők NBA-je - DeAndre Jordan és Andrew Bogut főszereplésével:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus