Az 1988-as All-Star gála zsákoló- és tripladobóversenye

1988-ban ezen a napon, február 6-án rendezték az All-Star gála szombati napjának versenyszámait Michael Jordan és Larry Bird legendás sikereivel.

 

1988. február 6-án a chicagói All-Star gála szombati napjának versenyszámait rendezték, azaz a tripladobóversenyt és a zsákolót. A Boston Celtics ikonja, Larry Bird triplázásra készült a nehéztüzérek megmérettetésén, hiszen az első két "kiírást" ő nyerte meg az ezt megelőző két évben. A döntőt egyik legnagyobb ellenfelével, az egy évvel később csúcsra jutó Dale Ellisszel vívta. Íme a finálé a mára már legendássá váló "felfelé mutató ujjal" az utolsó dobás közben:

 

Ezt követően jött a zsákolóverseny a szám két kiemelkedő alakjával, Michael Jordannel és Dominique Wilkinsszel. A két játékos 1985-ben csapott össze először, akkor Wilkins a döntő körben 147-136-ra legyőzte minden idők legnagyobbját. 1986-ban Jordan nem indult, Wilkins pedig csapattársától, Spud Webbtől kapott ki a döntőben. 1987-ben Wilkins nem indult, Jordan pedig megnyerte a viadalt. Ebben az évben aztán újra megütköztek egymással, jöhetett tehát a visszavágó az első "kétszeres győztes" címért:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus