Az újonc Carter és Larry Bird híres labdaszerzése

16 évvel ezelőtt választották Vince Cartert az év újoncának, minden idők egyik leghíresebb labdaszerzését 28 éve mutatta be Larry Bird.

1987. május 26-án játszották a Boston Celtics - Detroit Pistons keleti döntő ötödik meccsét, amely a liga történetének egyik legendás végjátékát hozta. Mindkét csapat hozta az eddigi mérkőzéseket saját pályáján, ám a Pistons 107-106-ra vezetett ezen az összecsapáson, pár másodperccel a vége előtt pedig az oldalvonalról ők jöhettek bedobással:

És egy kicsit másképp is:

Larry Bird labdalopása, majd Dennis Johnson győztes kosara 108-107-es Boston győzelmet jelentett, és mivel a hátralévő két meccset is hozták a hazai csapatok, így a Celtics került be a fináléba - jó ideig ez volt az utolsó alkalom. A Boston a döntőben aztán kikapott a Los Angeles Lakerstől, egy év múlva pedig már a Pistons jutott a fináléba. 1988-ban még ők is kikaptak Magic Johnsonéktól, ám az azt követő két esztendőben felültek az NBA trónjára.

 

16 évvel ezelőtt, 1999. május 26-án az Év Újonca címet osztották ki, amelyet a Toronto Raptors akkori királya, Vince Carter nyert meg 18.3 pontos, 5.7 pattanós és 3.0 gólpasszos átlagaival, valamint megannyi felejthetetlen pillanattal. Carter első évéből láthattok egy 15 perces összeállítást:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus