Dávid Kornél, egy steak és a rémálom

Dávid Kornél rengeteget küzdött, hogy megállja a helyét az NBA-ben. Az egyik legkeményebb megpróbáltatást azonban egy vacsora jelentette a Bulls háromszoros bajnokával, Bill Wenningtonnal. A Kornél On Tour című dokumentumfilmben számos kedves NBA-s történet előkerül, például az is, amikor egy életre megtanulta, hogy ne fogadjon el étkezési tanácsokat egy kanadai óriástól.

A SportTV sajtóanyaga:

Hazánk eddigi egyetlen NBA-s kosárlabdázója, Dávid Kornél Magyarországról került ki a Chicago Bullshoz. Nem meglepő, hogy a profi világba csöppenve fontos volt neki, mit tanácsolnak a tapasztalt csapattársak. Az akkor már háromszoros bajnok, rutinos 35 éves Bill Wennington például egyszer egy étteremben azt javasolta, egyen steaket a meccs előtti este, mert az nagyon jó.

„Mondtam neki, hogy jó, rendelj egy olyan steaket, amit te szoktál enni. Kirendelt egy hatalmas T-bone steaket, ami ugye egy T-alakú csont, körülötte hús és mindenféle szmötyi. Olyan, mintha egy félbevágott marhát feltálalnának neked. Félig átsütött állapotban, enyhén véresen odacuppantották a tányéromra. Néztem egy darabig, hogy ezzel mit is kell kezdeni, addig nem nagyon ettem… Aztán mikor hazamentem, akkor kezdődtek a problémák, mert aludni kellett volna rövid időn belül, és nem nagyon sikerült. Olyan rémálmaim azóta sem voltak, mint akkor, felültem az ágyban, izzadtam, hogy mi történt. Aztán kiderült, hogy a steak, mert abszolút nem szokott hozzá a szervezetem” – emlékezett vissza nevetve a magyar kosárlabdázó.

Amikor Chicagóban járt Dávid Kornél és a stáb, meg is kérdezték róla, és a 213 centis kanadai óriás is emlékszik a steakes sztorira. „Egy T-bone steak egy nappal a meccs előtt? Nekem jól esett, mert én akkor már öreg voltam, ő viszont fiatal. Az én szervezetem akkor már másképp működött. Na jó, lehet, nem egy egész T-bone-t kell enni, de a steak egy sportolónak hasznos, a sok proteinre és a marhahúsra szükségünk van, hiszen sokat futunk és edzünk. Azt elismerem, hogy meccsnapon nem a legjobb” – idézte fel mosolyogva.

Bill Wennington és Dávid Kornél az 1998/99-es szezonban játszott együtt a Chicago Bulls-ban, a center már a 12. NBA-szezonjában járt, és tagja volt a Bikák 1996-os, 1997-es és 1998-as bajnokcsapatának. Jelenleg szakkommentátorként dolgozik.

A Kornél On Tour-ban Dávid Kornél több korábbi csapattársa mesél majd az együtt töltött időről. A filmet a Sport1 június 4-én 20:30-tól vetíti.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus