Donovan Mitchell és a többiek: MJ, AI, James, Curry és Durant

Donovan Mitchell újoncként 40 pont-6 gólpasszos teljesítményt nyújtott, ilyet kizárólag az NBA-történelem nagyjai hoztak össze - videók. 

Mitchell előadását Visszajátszás rovatunkban tekinthetitek meg, lássuk az elődöket. 

Michael Jordan hét 40+ pontos meccset csinált újoncként, a Cavs ellen volt egy 45 pontos, 11 gólpasszos meccse – érdekesség, hogy hátvédpárja Wesley Matthews, a dallasi Wes Matthews édesapja. 

Allen Iverson újoncként zsinórban öt meccsen dobott legalább 40 pontot 1997-ben, amivel átadta a múltnak Wilt Chamberlain rekordját, ebből zsinórban négyszer legalább hat gólpasszt is kiosztott. A sorozat egyik darabja volt egy 50 pontos meccs - kicsit árnyalja a képet, hogy mindez áprilisban történt, a Philly-nek semmi esélye nem volt már a playoffra, és az összes meccset el is vesztették. 


Ron Harper az 1986-87-es szezonban a címvédő Bostont kínálta meg egy 40 pont-9 gólpasszos estével a Cavaliers színeiben, de két ponttal kikaptak – az talán kevésbé közismert róla, hogy Jordan-hasonmás támadójátékos volt, de egy korai, súlyos térdsérülés miatt ráfeküdt az irányítójátékra, így lett később ötszörös bajnok a Bulls és a Lakers színeiben. 

Rick Barry második évében már Wilt Chamberlaintől vette el a gólkirályi címet, de első évében is alkotott, volt 57 pontos meccse, összesen hétszer járt 40 pont felett. A legendás alsó kétkezes büntetőző három fiából is NBA-játékos lett később. 

Earl Monroe, az igazi Black Jesus, vagy más nevén Earl The Pearl Philadelphiában streetball-legenda volt ifjúkorában, innen ered elképesztően széles trükkgyűjteménye, amivel őrületbe kergette az NBA korabeli hátvédjeit. New Yorkban futott be nagy karriert, de újoncként a Baltimore Bullets színeiben vágott be 56 pontot a Lakersnek az 1967-68-as szezonban. 

LeBron James újoncként egyszer járt 40 pont felett, íme a videó:

Kevin Durant 2008-ban a szezonzáró, Golden State elleni meccsen csinált egy 42 pontos, 6 gólpasszos meccset:

Steph Curry 2010-ben szintén áprilisban mutatott be egy 42 pont-8 gólpasszos előadást: 

Blake Griffin egy évet "halasztott" sérülés miatt, 2010-ben debütált a ligában, 14. meccsén 44 pontot, 15 pattanót és 7 gólpasszt jegyzett – újonccsúcsa egyébként 47 pont.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus