Hodges triplarekordja és Magic visszatérése

24 évvel ezelőtt állított fel Craig Hodges rekordot a tripladobón, 1992-ben pedig a visszavonult Magic Johnson megnyerte az MVP címet.

1991. február 9-én Craig Hodges címvédésre készült a tripladobóversenyen, miután az 1990-es viadalt is megnyerte. A Chicago Bulls hátvédje a szám egyik legnagyobb alakja volt, hiszen az első 8 kiírásnál ott volt az indulók között, az első évben, 1986-ban pedig rögtön máig fennálló rekordot dobott: 25 pontot ért el az első körben - Jason Kapono 2008-ban ugyanennyire volt jó a döntőben -, ám a versenyt nem tudta akkor behúzni. 1990-ig kellett várni az első győzelmére, de Larry Bird nyomdokaiba lépett végül.

Ebben az évben, 1991-ben újabb rekordot állított fel, megint az első körben, amelyben ezúttal 24 pontig jutott. Tette mindezt úgy, hogy 19 dobása ment be egymás után - a közelében nem járt senki ennek a teljesítménynek azóta sem, hiszen Larry Bird 1986-ban 11 dobást értékesített zsinórban, Hubert Davis 1996-ban szintén, a többiek pedig ennél mind kevesebbet. A döntőben megint nem tudott ilyen kiemelkedőt nyújtani Hodges, csakúgy, mint 1986-os rekordfelállítása során, ám ezúttal behúzta a győzelmet.

Majdnem napra pontosan egy évvel később, 1992. február 8-án aztán a triplázás is sikerült neki, így Birddel együtt ő az egyetlen játékos, aki háromszor is nyerni tudott ebben a számban, ráadásul ő is egymás után.

 

Az 1992-es All-Star gála másról is híres marad, hiszen az 1991. november 7-én visszavonult Magic Johnson ekkor tért vissza az NBA parkettjére. A Los Angeles Lakers ikonja 25 ponttal és 9 gólpasszal zárt, mindkettő a mérkőzés legjobb statisztikájának számított, nyugat 153-113-ra megsemmisítette keletet a főmeccsen, így nem volt meglepő, hogy ő kapta a gála legértékesebb játékosának járó MVP-díjat - pályafutása során másodjára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus