Kobe egykori Garden-rekordja

Hat esztendővel ezelőtt Kobe Bryant élete egyik legjobb meccsét játszotta, és 61 pontjával Madison Square Garden-rekordot állított fel.

2009. február 2-án a Los Angeles Lakers volt a New York Knicks vendége, és Kobe Bryant vezetésével nyertek is az aranysárga-lilák 126-117 arányban. A találkozón a Lakers ikonja karrierje egyik legjobb meccsét játszotta, 61 pontot szórt (19/31 mezőny, 3/6 tripla, 20/20 büntető) - soha korábban nem dobott ennyi pontot senki a Madison Square Gardenben. Kobe ennél összesen háromszor szerzett több pontot egy meccsen karrierje során - a 81 pont, illetve a Dallas Mavericks ellen három negyed alatt elért 62 egység mögött szokták ezt a találkozót emlegetni.

Érdekesség, hogy egy éve Carmelo Anthony megdöntötte ezt a csúcsot, amikor 62 pontos karrier- és franchise-rekordot dobott. Tegnap a két csapat újra összecsapott egymással, de a 2009-ben még a Denver Nuggetsnél játszó Anthony igen, míg a hat éve a Gardent szinte egy maga uraló Bryant nem tudott pályára lépni.

 

16 esztendővel korábban, 1993. február 2-án pedig Dominique Wilkins véste kőbe nevét az Atlanta Hawks aranyoldalain. Csapata a Seattle Supersonicsot fogadta, és Wilkins 34 pontjának köszönhetően nyert is az Atlanta 118-109-re. Wilkins ezzel 20.885 pontot szerzett, mindet az Atlanta színeiben, így a Hawks-franchise örökranglistájának első helyére lépett - a Hírességek Csarnokába beválasztott Bob Pettit-t előzte meg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus