Már megint Milwaukee

A Bucks zárta le az NBA legjobb idénykezdetét jelentő sorozatot, a liga 2. leghosszabb sikerszériáját – nagy elődök nyomdokain


Reggeli összefoglalónkban részletesen is foglalkozunk majd a Milwaukee Bucks – Golden State Warriors mérkőzés eseményeivel, amelyen a Bucks Steph Curry-ék 24-es, illetve 28-as győzelmi sorozatát adta át a múltnak.

A Warriors 24-0-s idénykezdete a liga történetének legjobbja, arról azonban kevesebb szó esett, hogy az előző alapszakasz végéről "áthozott" négy összecsapással együtt minden idők második leghosszabb sorozatával büszkélkedhetett a Golden State a tegnapi, Boston Celtics elleni dupla hosszabbításos sikert követően. A GSW a Miami Heat 2013. február 3. és március 27. között aratott 27 sikerét szorította le a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

A Los Angeles Lakers 1971. november 5. és 1972. január 9. között zsinórban aratott 33 győzelme tehát nem került veszélybe, továbbra is a legendás 69-13-as alapszakaszt futó gárda rendelkezik a rekorddal. Ami viszont nem jó hír a Warriors ellenfeleinek: mind az 1971-72-es Lakers, mind a 2012-13-as Heat bajnoki címet szerzett a szezon végén.

A liga immáron két leghosszabb sikersorozatának van azonban még egy közös jellemzője: mindkettő a Milwaukee Bucks otthonában szakadt meg. 1972. január 9-én Kareem Abdul-Jabbar 39 ponttal vezette sikerre (az akkor egyébként címvédő!) Bucksot – a dolog érdekessége, hogy Jabbar később 5 bajnoki címet szerzett a Lakers színeiben.

A Bucks-Warriors meccs utolsó pillanatai:



A Bucks-Lakers meccs teljes terjedelemben:

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus