Marbury 50 pontos karriercsúcsa

14 évvel ezelőtt az All-Star főmeccsén is főszerepet vállaló Stephon Marbury 50 pontos karriercsúcsot dobott a Lakersnek.

2001. február 13-án folytatódott Stephon Marbury karrierjének (talán) legfényesebb pár napja. Két nappal korábban az All-Star gála főmeccsén játszott főszerepet, Allen Iverson és az ő vezetésével fordított a keleti együttes, és verte meg végül nyugatot 19 pontos negyedik negyedbeli hátrányból. Ezen a napon aztán a bajnoki címvédő Los Angeles Lakers volt az ellenfél a New Jerseny Nets számára, és bár az aranysárga-lilák 113-110 arányban győztek többek között Kobe Bryant és Shaquille O'Neal összesen 70 pontjának köszönhetően, Marbury volt az este fénypontja most is. A Nets sztárja 50 pontos karriercsúcsot dobott - 17/29 mezőny, 4/8 tripla, 12/16 büntető - és volt 12 gólpassza is emellett.

 

Egy évvel korábban még mindenki Vince Carter zsákolóversenyen bemutatott teljesítményének hatása alatt volt, az All-Star főmeccsén azonban az elmúlt 15-20 év három legjobb magasembere, Shaquille O'Neal, Tim Duncan és Kevin Garnett egymás mellett kezdtek a nyugati csapatban. A végén 22-24-24 pontos leosztásban zártak összesen 70 ponttal, előbbi kettő pedig megosztva bezsebelte a mérkőzés MVP-címét, miután a nyugati együttes az ő vezetésükkel nyert 137-126 arányban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus