Még csak 22 éves Anthony Davis

Mindössze 22. születésnapját ünnepli ma a New Orleans Pelicans franchise arca, a liga egyik legnagyobb sztárja, Anthony Davis.

Davis képzettsége nem véletlen: középiskolás másodikos koráig hátvédként számoltak vele, 16 évesen alig volt több 190 centinél és ennek megfelelően is játszatták. Harmadikban nőtt egy komolyabbat, ekkor már 2 méter fölött volt. A Kentucky Egyetem ösztöndíját fogadta el, ahol azonnal bajnok is lett 2012-ben. Még ebben az évben jelentkezett az NBA draftra is, ahol nem történt meglepetés: a tulajdonosváltáson áteső, a lottery-t megnyerő New Orleans Pelicans kiválasztotta az 1/1-gyel.

Második évében, tavaly már 20/10-es átlagot tudott felmutatni - All-Star is lett, ahogy ebben a szezonban is. Egyetlen negatívuma talán sérülékenysége, hiszen 64 és 67 meccset tudott vállalni az előző két idényben, krónikus problémája azonban nincs, idén pedig a liga legnagyobb szupersztárjai közé emelkedett: 24.5 pontot átlagol 60.3-es TS mutatóval, 10.3 pattanója mellett pedig 2.8 blokkja is van. Ez utóbbival vezeti a ligát, és szintén listavezető 31.4-es PER mutatójával - ez minden idők 8. leghatékonyabb egyéni szezonja lehet.

Még első NBA meccse előtt ott volt a 2012-es londoni olimpián a Team USA tagjaként, ahol természetesen aranyérmet nyert. A tavalyi, spanyolországi világbajnokságon már a nemzeti csapat egyik vezéralakja volt, aranyéremmel távozhatott erről a tornáról is. Isten éltesse sokáig!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus