Mutombo 55-ös mezszámát visszavonultatta a Hawks

Ma hajnalban az Atlanta Hawks ünnepélyes keretek között vonultatta vissza Dikembe Mutombo 55-ös mezszámát.

Ahogy azt már előre tudni lehetett, egész november 24-e Dikembe Mutombóról szólt Atlantában, gyakorlatilag az egész nap során azt ünnepelte a város, amit az egykor négyszer is az év védőjének választott center a Hawksért és az egész közösségért tett. Ennek csúcspontja volt a ma hajnali, Boston Celtics elleni találkozó, amelynek félidejében visszavonultatták 55-ös mezszámát.

Adam Silver commish elmondta, hogy az amerikai álom volt Mutombo karrierje, hiszen Kongóból a Georgetown egyetemre jutott, onnan pedig az NBA-be, ahol Hall of Fame játékos lett. Azt is hozzátette azonban Silver, hogy nemcsak emiatt különleges a mai ünnepség, ugyanis az egykori center többet tett a saját közösségéért, mint bárki, akit ismer a liga történetéből - Mutombo néhány éve kórházat építtetett hazájában, amely 140.000 embert lát el. Steve Smith is dicsérte a centert - szerinte nem elég kifejező, hogy mindig keményen dolgozott Mutombo, ő volt az igazi csapattárs, aki mindig kihozta belőlük a legjobbat. 

Maga az érintett megköszönte a franchise-nak, Atlanta városának, az NBA-nek és leginkább a szurkolóknak ezt a napot, a támogatást, illetve a csapatnak, hogy eljött az a nap, hogy egy kongói srác mezszáma a Phillips Arena mennyezetére került. Ezt követően a riportereknek azt is hozzátette, soha nem gondolta volna, hogy az ő mezszámát valaha visszavonultatják, így a neve örökre fennmarad már.

Az nba.com még a nap korábbi részében készített egy összeállítást atlantai karrierjéről. Innen is gratulálunk neki!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus