Negyedszázados A Dobás

Pontosan 25 évvel ezelőtt, 1989. május 7-én lettünk gazdagabbak minden idők egyik, ha nem a leghíresebb dobásával, a The Shotként elhíresült Michael Jordan-legendával.

1989-ben az első körben találkozott a harmadik kiemelt Cleveland Cavaliers, illetve a hatodik kiemelt Chicago Bulls. Egy évvel korábban fordított volt a felállás és 3-2-vel ment tovább a pályaelőnyben kezdő Bulls. '89-ben rögtön az első meccsen elvették a pályaelőnyt Jordanék, a negyediken azonban életben maradt Chicagóban is a Cavs egy 108-105-ös győzelemmel. A mindent eldöntő összecsapásra a The Coliseumban került sor, a végjáték pedig a következőképpen alakult.

És Jordan teljes meccse:

3-2-es továbbjutása után a Bulls a második kiemelt New York Knickset is megverte, ám ebben az idényben (2-4) és egy évvel később is (3-4) megállította őket őket a későbbi bajnok Detroit Pistons a keleti konferencia döntőjében, mielőtt jött volna az első three-peat.

A Cavs 1990-ben még bejutott hetedikként a PO-ba, 1991-ben azonban lemaradtak a rájátszásról, a rivalizálás azonban még nem ért véget. 1992-ben a konferenciadöntőben találkozott a két együttes (4-2), 1993-ban pedig a második körben (4-0) - mivel mindkét idényben a Bulls lett a bajnok, természetesen ők mentek tovább. 1994-ben megint összetalálkoztak a felek, ezúttal az első körben és már Jordan nélkül, de a Chicago 3-0-val kisöpörte a Cavst. amely ezt követően jóideig megközelíteni sem tudta ezt a szintet, míg a Chicago 1996-tól kezdve újabb három bajnoki címet szerzett zsinórban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus