New Orleansban kell javítania a Clevelandnek

Most nem hibázhat a Cavs - Kobe ezúttal Atlantától búcsúzik - Dallas-Houston és Knicks-Nets derbi - Monroe vs. Drummond második felvonás

 

New York Knicks – Brooklyn Nets 01:00

A Nets április óta nyert egymás után két mérkőzést, határozottan fejlődtek Lopezék védekezésben, és támadásban is kezd kialakulni a rendszer – ugyan a kinti dobásaik továbbra is hiánycikknek minősülnek, ezzel együtt már jóval erősebbek annál, mint amit a mérlegük mutat. A Knicksnél továbbra is ég a Porzingis-láz, de az eredmények azért nem feltétlenül jönnek már úgy, Carmelo Anthony egyáltalán nincs jó formában, igaz, Afflalo viszont eddig beváltja a hozzá fűzött reményeket. A kulcskérdés mindenképpen a festék lesz, hiszen a Nets itt nyeri meg a meccseit, de a Knicks is itt erős igazán Porzingisszel – érdekesség, hogy Andrea Bargnani egy sérülés miatt nem léphet pályára volt csapata ellen.

Washington Wizards – Phoenix Suns 01:00

Mikor már azt hittük a Cavs legyőzése után, hogy a Wizards megindul felfelé, John Wallék kikaptak otthon a Lakerstől – ezek után megint nehéz megítélni, hogy mire is számíthatunk tőlük. Az biztos, hogy John Wall az előző két meccsen 69 pontot dobott és nagyon elkapta a fonalat, de hogy a csapat melyik arcát mutatja, az erősen kérdéses. A túloldalon a Suns védekezése azért jól belőhetően gyenge, szinte mindenki 50% körül dob ellenük, ráadásul Tyson Chandler és Markieff Morris kidőlésével a palánk alatt is lehetnek gondjaik – a lepattanózást szinte mindig elveszítik. Nagy kérdés, hogy ezeket a gyenge pontokat mennyire tudja majd kihasználni a hektikus Washington, illetve hogy a Bledsoe-Knight páros mennyire tudja majd ezeket ellensúlyozni pontszerzésben.

Detroit Pistons – Milwaukee Bucks 01:30

A két csapat november 23-án már találkozott, akkor Milwaukee-ban nagyon simán nyert a Bucks – a kérdés pedig ugyanaz, mire megy egymással Andre Drummond és Greg Monroe. Azon az estén Monroe jött ki győztesen, és ha csapata nyerni akar, neki most is minimum egálra kell hoznia különmeccsét volt társával, hiszen a Bucks továbbra sem tudott igazán belendülni, a tűzerő továbbra is hiányzik belőlük. A Pistons is csak esetenként tud igazán termelni támadóoldalon, a javuló Bucks-védekezés ellen mindenképpen szükségük lesz a domináns Drummondra és a hatékony Reggie Jacksonra – ha utóbbi hozza az elmúlt két meccsen látott formáját, jó esélyei lesznek a Detroitnak. A Milwaukee november hatodika óta nem nyert idegenben, az ő sikerükhöz elsősorban Giannis Antetkounmpónak kellene visszatalálnia szezon elején látott formájához – ő az előző két meccsen összesen öt kosarat tudott dobni.

Atlanta Hawks – Los Angeles Lakers 02:00

A Lakers több mint kilenc hónapja nem tudott egymás után két mérkőzést nyerni, így Washingtonban aratott győzelem után elég kevés az esély rá, hogy ez megtörténjen. Kobe Bryant a rengeteg (jogos) kritikára egy 31 pontos meccsel és régi önmagát idéző clutch kosarakkal válaszolt legutóbb, de nem biztos, hogy sok ilyet látunk még tőle – márpedig ennél gyengébb este jelenleg nem nagyon fér bele tőle a csapat szempontjából. A Hawks ugyan meg sem közelíti eddig a tavalyi szintjét, rendkívül kiegyensúlyozatlanok és elöl-hátul nagyon akadozik a gépezet, azért saját közönsége előtt még mindig Kelet egyik legjobbjai annak ellenére is, hogy ők sem nyertek egymás után kettőt november eleje óta és az utóbbi tizenegy meccsükből hetet elveszítettek. A Hawksnál mindenki bevethető (Splittert leszámítva), számukra ez a meccs kötelező, a Lakersnél pedig igazából nincs teher – az óriási súllyal rájuk nehezedő Bryant-faktort leszámítva…

Dallas Mavericks – Houston Rockets 02:30

A két csapat három hete megmérkőzött egyszer Houstonban, de az akkor nagyon mélyen lévő Rockets nem tudta megállítani a jó formában lévő Dallast – most viszont nem ilyen egyértelműek az erőviszonyok. Az biztos, hogy a Houston védekezése továbbra is „szellős”, de az előző négy meccsen 111 pontot átlagoltak, és mintha megmozdult volna náluk valami: Lawson is jól játszott legutóbb és az egész csapat kiegyensúlyozottnak tűnt. A Mavs sorozatban három vereség után nyert háromból kettőt, a legutóbbit hosszabbítás után Portlandben, de azt nem lehet mondani, hogy kirobbanó formában lennének Nowitzkiék – igaz, Deron Wiliams újra régi önmagát idézi, Zaza Pachulia pedig tíz lepattanót átlagol. Megjósolhatatlan, hogy milyen formában lép majd pályára a texasi derbin, de az biztos, hogy az utóbbi hatból négyszer a Dallas jött ki jól a párosításból.

New Orleans Pelicans – Cleveland Cavaliers 03:30

Azt eddig sem mondhattuk, hogy parádézna a Cleveland, LeBron James folyamatosan emlegette is, hogy nem játszanak elég keményen, és túl jóllakott a társaság, de most már azt sem mondhatjuk, hogy az eredmények jönnek – legutóbbi tíz meccséből csak hatot nyert meg a gárda. Különösen idegenben vannak gondok, ahol csak 50%-os mérleget hozott eddig David Blatt együttese, és bár a Pelicans védekezése még mindig átjáróház, különösen a Cavs támadójátékával akadnak gondok – és itt meg kell említenünk LeBront, aki 22 pontot átlagol 44%-kal az utóbbi hat meccsen. Ennek ellenére persze a vendégek az esélyesek, a New Orleans senkit nem tud jelenleg megfogni védekezésben, ezt pedig Jamesnek és a Clevelandnek ebben a helyzetben ki kell használnia és hoznia kell a kötelező győzelmet.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus