Nikola Jokic, a varázsló

Tegnap volt 23 esztendős a liga egyik, ha nem a legjobban passzoló centere, Nikola Jokic - az ő eddigi legszebb jeleneteit, nagy meccseit válogattuk össze.

A szerb magasember 1995. február 19-én született, és elég korán világos lett mindenki előtt tehetsége - a 2013-ban U19-es világbajnoki ezüstérmes szerb válogatott vezére volt.

A Denver Nuggets a 2014-es draft 41. helyén választotta ki Jokicot, aki 2014/15-ben még maradt Szerbiában, és a Mega Vizura legjobbjaként Adria Liga MVP címet szerzett magának, mielőtt 2015-ben áttette volna székhelyét Coloradóba.

Az előző két és fél szezon során folyamatosan fejlődött, de passzjátéka és az, ahogyan átlátta a játékot és a pályát, az első naptól kezdve egészen parádés megmozdulásokhoz vezetett, tavaly az év gólpasszának is jelölték az egyik asszisztját (a videó legelején, az Indiana Pacers elleni meccsen láthatjátok):

Ebben az idényben még feljebb lépett, ezt a novemberben dobott 41 pontos karriercsúcsa, illetve a pár napja, a Milwaukee Bucks ellen elért 30 pontos, 15 pattanós, 17 gólpasszos teljesítménye is mutatja - ez utóbbi a liga történetének leggyorsabban elért tripla-duplája is volt egyben, miután 14 perc 33 másodperc kellett hozzá Jokicnak.

A Denver egyértelmű vezére lett harmadik évére, és leginkább az ő vezetésével küzd a Nuggets a rájátszásért, jelen állás szerint sikeresen. Isten éltesse sokáig!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus