Pierce debütálása, a Bird-este és a Curry-napok

Tegnap volt 24 esztendeje, hogy Larry Bird 33-as mezszámát visszavonultatta a Boston Celtics, Steph Curry 2 és 1 éve is 51 pontig jutott, Paul Pierce pedig 18 esztendővel ezelőtt mutatkozott be az NBA-ben.

A menetrend-készítőknek jár a piros pont, miután a Boston Celtics egyik ikonja és a Los Angeles Clippers jelenlegi kiscsatára, Paul Pierce ma búcsúzik a Gardentől - pontosan 18 esztendővel azt követően, hogy bemutatkozott a ligában és a Celticsben. Pierce 1999. február 5-én lépett először pályára, a lockouttal megrövidített 1998/99-es idény ekkor kezdődött a Boston számára, és a Toronto Raptors elleni mérkőzésen rögtön 19 ponttal, 9 pattanóval, 5 gólpasszal és 4 blokkal jelentkezett - igaz, a Raptors 103-92-re győzött.


Ha már Boston, akkor említsük meg, hogy tegnap volt 24 éve, mikor visszavonultatták a liga történetének egyik legjobb játékosát, Larry Birdöt, illetve a 33-as mezszámát.


Február eleje pedig Steph Curry számára is összejött. Ma hajnalban ugyan ziccert hibázott, amivel kikapott csapata, két napja volt azonban egy éve, hogy 51 pontot szórt a Washington Wizardsnak, két éve, 2015. február 4-én pedig szintén 51 egységig jutott, ekkor a Dallas Mavericks ellen

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus