Reggie Miller 8 pontja 8.9 másodperc alatt

A The Shot mellett egy másik híres meccsbefejezésnek is ma van az évfordulója - 19 évvel ezelőtt Reggie Miller az utolsó 18.6 másodpercben -6-ról süllyesztette el a New York Knickset a keleti második kör első találkozóján.

Érdekesség, hogy a harmadik kiemelt New York Knicks és a második kiemelt Indiana Pacers találkozott, ám a Madison Square Gardenben játszották az első meccset, mivel a Knicks volt pályaelőnyben.

Ekkor még csak 2-2 divízió volt konferenciánként, a Pacers megnyerte a Centralt, de rosszabb mérleggel (52-30), mint amennyivel a Knicks a második lett (55-27) az Orlando Magic mögött az Atlanticban. Az Indiana a divízió-győzelem miatt megkapta a 2. kiemelést, de a mérleg számított már akkor is annak eldöntésében, kié a hazai pálya előnye.

Rögtön az első meccs klasszikussá vált, miután a végjátékba még 105-99-es vezetéssel mentek hazaiak akkor, amikor már csak 18.6 másodperc volt a találkozóból. A Pacers alig tudta bedobni a labdát az oldalvonalról, a többi viszont történelem, ezt nézhetitek meg az alábbi videóban.

Egészen félelmetes volt egyébként ez a sorozat, 3-1-ról úgy kapaszkodott vissza a Knicks 3-3-ra, hogy az ötödik meccsen Patrick Ewing 1.8 másodperccel a vége előtt szerezte azt a kosarat, amivel végül egy ponttal a New York bizonyult jobbnak. A hetedik meccsen azonban újra nyert a Pacers az MSG-ben - Ewing ezúttal a dudaszó pillanatában potenciális egyenlítő kosarat hibázott -, így 4-3-mal a Pacers továbbment, egy körrel később azonban az Orlando Magic megállította őket.

Egy évvel korábban is összefutottak a felek, akkor 4-3-mal a Knicks a főcsoportdöntőben ütötte ki a Pacerst, és jutott a nagydöntőbe - ahol kikapott a Houston Rocketstől. 1993-ban az első körben egy simább, 3-1-es összesítéssel ment tovább a New York.

Az 1995-ös idényt követően két évig nem találkoztak egymással a rájátszásban. 1998-ban aztán a második kört megint a Pacers élte túl 4-1-gyel, 1999-ben azonban a keleti döntőt megint a Knicks vette sikerrel 4-2 arányban - ezúttal a San Antonio Spurs verte őket a nagydöntőben. 2000-ben megint a keleti döntőben futottak össze, ekkor viszont az Indiana lépett tovább, hogy a Los Angeles Lakers elüsse őket a végső győzelemtől. Ebben az évben meg is szakadt a nagy Pacers-Knicks rivalizálás, amely szinte a teljes 90-es években jelen volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus