Rip Hamilton karriercsúcsa

Nyolc évvel ezelőtt dobta 51 pontos karriercsúcsát Rip Hamilton, 23 évvel ezelőtt pedig Tim Hardaway ért el egy máig fennálló rekordot.

2006. december 27-én a Detroit Pistons a New York Knicks vendége volt a Madison Square Gardenben. A két gárda nem volt egy súlycsoportban ebben az időszakban, hiszen a Knicks története egyik legmélyebb pontján járt, Isiah Thomas ekkor nemcsak GM, de vezetőedző is volt a gárdánál, míg a Pistons a 2003-as PO-tól a 2008-asig mindig legalább a keleti döntőig jutott - 2004-ben nyertek, 2005-ben pedig a nagydöntőben buktak el. Ezen a találkozón azonban nem jött a papírforma: három hosszabbításba torkollott az összecsapás, amelyet végül 151-145-re megnyert a New York.

A Knicksnél a nagy kedvenc Stephon Marbury 41 egységet ért el, Jamal Crawford 29 pont mellé 11 gólpasszt is felírhatott, de még Eddy Curry is eljutott 33 pontig, Channing Frye pedig tripla nélkül dobott 26-ot. A túloldalon egyetlen ember érte el az ő ponttermelésüket, neki viszont örökké emlékezetes marad ez a meccs: Rip Hamilton 51 pontot szórt, ezzel érte el karriercsúcsát.

Az idény végén megint a Pistons szerepelt természetesen jobban, ezúttal a Cleveland Cavaliers állította meg őket a keleti döntőben, míg a Knicks mindössze 12. lett keleten (33-49).

 

15 évvel korábban, 1991. december 27-én egy olyan rekordot állított fel Tim Hardaway, amit valószínűleg nem szeretett volna, de mind a mai napig áll. A Golden State Warriors a Minnesota Timberwolves vendége volt, és minden idők egyik legjobb crossoverezője egyetlen mezőnykosarat sem tudott elérni 17!!! kísérletből - ez mind a mai napig a legrosszabb arány. A találkozót így is az oaklandiek nyerték Chris Mullin 36 pontjának köszönhetően, 106-102-re győztek hosszabbítás után.

Hardaway a meccs után azt nyilatkozta, hogy be fogja kereteztetni a statisztikát és kiteszi a falra, egyszerűen valahogy muszáj volt egy NBA rekordot felállítania. Mást nem nagyon tudott hozzátenni, csak hogy soha nem volt korábban olyan meccse, amelyen ne dobott volna legalább egy mezőnykosarat, legyen szó bármilyen szintről.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus