Trash Talk – Nagy rivalizálások az NBA-ben

Csütörtökön, a szokásos helyen és időben (21:30, Sport1HD) jelentkezik a Trash Talk, ahol az amerikai major ligák legnagyobb párharcai kerülnek terítékre – csapatszinten és játékosok között is. Összegyűjtöttünk pár igen emlékezetes párosítást.

A Boston Celtics - Los Angeles Lakers rivalizálás (a két gárda első közös döntőjét 1959-ben játszotta, amikor a Lakerst még Minneapolis Lakersnek hívták…) nem csak az NBA, de az amerikai sportélet egyik legnagyobb párharca. A Celtics 17-szeres, a Lakers 16-szoros bajnok, összesen 12 alkalommal találkoztak a fináléban. 

Ezen kívül is van azonban jó néhány olyan párosítás, amely 1-1 időszakban meghatározta az NBA-t.

Bulls-Pistons: a 80-as évek végén Dennis Rodman vezetésével a Pistons sikeresen alkalmazta Chuck Daly taktikai csomagját, a Jordan Rulest, aminek köszönhetően kétszer is legyőzték a Michael Jordan vezette Bullst a keleti főcsoportdöntőben. A Levegő Urát ők tudták limitálni utoljára – érdekesség, hogy Rodman később a Bullsszal három bajnoki címet nyert:



Boston-Philadelphia: a 60-as években Bill Russell és Wilt Chamberlain, a 80-as évek elején Larry Bird és Julius Erving párharca vált klasszikussá:



Knicks-Pacers: Reggie Miller a mai napig közutálatnak örvend a Nagy Almában, nem egyszer tört borsot a 90-es években kétszer nagydöntőben is járó Knicks orra alá. Érdekesség, hogy a két csapat egyaránt 40 éve nyert utoljára bajnoki címet: 1973-ban a Knicks az NBA-ben, a Pacers az ABA-ben lett első. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus