Trash Talk – Pénz vagy dicsőség?

A Sport Televízió élő műsorában (amely ezen a héten kivételesen a Sport2 csatornán jelentkezik csütörtökön 17 órától) Kobe Bryant új szerződése kapcsán szó lesz azokról az öregedő sztárokról, akik közül egyesek még egy utolsó nagy bevételt választottak, mások pedig lejjebb adtak az igényeikből, hogy a felszabaduló pénzből a menedzsmentjük olyan játékosokat hozzon, akikkel esélyük nyílik bajnokságot nyerni.

Kobe Bryant új szerződése alaposan megosztotta a közvéleményt, mert bár a menedzsment folyamatosan azt kommunikálja, hogy Bryant így is komolyan adott le az igényeiből, ennek ellenére tény: a liga legjobban fizetett játékosa lesz 2014 és 2016 között (is). Pénzügyileg biztosan nem lesz annyira flexibilis a Lakers sapkája, mint amennyire lehetne - annak ellenére, hogy még egy nagy sztár szerződtetésére nyílik így lehetőség 2014 nyarán.  
 
Az elmúlt években volt már rá példa, hogy játékosok engedjenek az igényeikből, a Spurs és a Celtics sorsának alakulása viszont megmutatta, hogy ez a lépés nagyon jól, de nagyon rosszul is elsülhet.
 
Tim Duncannek és Manu Ginobilinek bejött. A liga történetének egyik legjobb erőcsatára 2011-12-ben 21 millió dollárt keresett, azonban új szerződése alapján a nagydöntőt hozó tavalyi szezonban csak 9.6-ot. Idén is csak 10.3-at visz haza, viszont ezzel megnyílt az út, hogy több jó játékost (leginkább a brazil centert, Tiago Splittert) újra tudjanak igazolni. Az argentin hátvéd idén nyáron vállalt be, hogy 14 millió dolláros fizetését kvázi megfelezzék (7.5 millió), ennek (is) köszönhetően kerülhetett a csapathoz az olasz Marco Belinelli – az eredmény látható, a Spurs 13-1-es mérleggel áll eddig idén.


 
Kevin Garnettnek és Paul Pierce-nek annyira nem. Az erőcsatár szintén 2012 nyarától kapott csökkentett fizetést (21 helyett 11 és fél milliót), a Celtics legendája pedig a 2010-es évad után egyezett bele, hogy a közel 20 millió helyett 14 millió alatti összegről induljon új, négyéves kontraktusa. Mindketten abban a reményben mentek ebbe bele, hogy a Celtics a Spurshöz hasonlóan minőségi játékosokat tud igazolni/megtartani a felszabaduló keretből. Ez végül nem igazán jött be, elég sok sérülés sújtotta a gárdát (őket is), és néhány esetben a menedzsment is megkérdőjelezhető döntéseket hozott - ennek köszönhetően nem újabb nagydöntő, hanem az újrastrukturálás felé mozdult el a gárda, aminek éppen a két veterán esett áldozatul. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus