A legjobb elsőévesek

Közeleg a szezonkezdet, így épp itt az ideje annak, hogy átszaladjunk a 2013/2014-es évad legjobb tíz zöldfülűjén… 

1. Andrew Wiggins

Kansas Jayhawks
203 cm | Hátvéd

Wiggins az idei évad messze legnagyobb hype-ja, a 2014-es NBA Draft várható első választottja. Pedig még egyetlen alkalommal sem ütötte le a labdát az NCAA-ben. A közvélemény egy fantasztikus idényt vár tőle, mindenképpen szeretnék, ha hozzásegítené a Kansast zsinórban a tízedik Big 12 bajnoki címéhez.

2. Julius Randle

Kentucky Wildcats
205 cm | Erőcsatár

Habár Wiggins szinte minden média vakuját elorozott előle Randle fizikális felépítettsége mégis hozzásegítheti őt ahhoz, hogy domináljon a táblák alatt és így a liga egyik legjobb zöldfülűjeként tündököljön.

3. Jabari Parker

Duke Blue Devils
203 cm | Bedobó

Parker volt a legnagyobb szenzáció Lebron óta egészen odáig, ameddig Wiggins fel nem tűnt a színen. Kisebb sérülése következtében esett visszább, de chicagói gyökereit nem megcsúfolván egy fantasztikus hármas képét mutatja, aki előtt szinte minden út nyitva áll.   

4. Aaron Gordon

Arizona Wildcats
203 cm | Bedobó

Gordon holmi 16.2 pontos és 6.2 lepattanós átlaggal rukkolt ki a 2013-as U19-es Világbajnokságon, ahol utólag Őt választották meg a Team USA legértékesebb játékosának. Ez a teljesítménye már alapjában véve feljogosította Őt egy jövőbeli lottery pozíció irányába.  

5. Andrew Harrison

Kentucky Wildcats
195 cm | Hátvéd

Harrisonról úgy vélik, hogy John Wall óta az első igazi karmestere lehet John Calipari fiainak. Méretei és testfelépítése megteremti annak a lehetőségét, hogy a támadóoldalon igazi kis mindenesként tündököljön.  

6. Semaj Christon

Xavier Musketeers
188 cm | Hátvéd

Christon egy valódi vérbeli irányító, akin valamiért nem sokak szeme akadt meg eddig. A Xavier azonban nem habozott lecsapni rá, bár még nem sok NBA megfigyelő noteszébe került be a neve, ám egy bizonyos, hogy nem szabad elszaladni fölötte.  

7. Joel Embiid

Kansas Jayhawks
211 cm | Center

Embiid talán az idei felhozatal egyik legnagyobb potenciálja. Kora ellenére nagyon képzett és remek kosárlabda IQ-val van megáldva. Ha lesz türelme kivárnia a sorát és nem kijönni a 2014-es drafton, akkor akár az egy évvel későbbi börze egyes cédulája is az ölébe hullhat.

8. Wayne Selden

Kansas Jayhawks
188 cm | Hátvéd

Selden tipikusan az a hátvéd, akinek akkor jön elő az igazi arca, ha a társai hozzá tudják ehhez segíteni Őt. Nos a 2013/2014-es évad Kansas-e tipikusan ilyennek tűnik, amit ha Wayne ki tud majd használni, akkor akár még egy lottery hely is kinézhet számára.

9. Aaron Harrison

Kentucky Wildcats
198 cm | Hátvéd

Andrew ikertestvére, bár kevésbé ismert, mint a bratyó - / és kevésbé is tehetséges/ - egyelőre rengeteg kérdést hagy maga előtt. Remekül dob, de vajon nem e fog elveszni egy ilyen sűrű csapatban, mint amilyen előzetesen az idei Kentucky lesz? Sokak szerint egy első körös választásra bőven jó lehet.  

10. Noah Vonleh

Indiana Hoosiers
207 cm | Erőcsatár

Az Indiana jócskán átalakul erre az esztendőre, amelyből elsődlegesen talán Vonleh húzhatja legnagyobbat. A Big Ten konferencia felhozatalának egyik legígéretesebb arca.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus