Golomán izgatottan várja a szezont

Bő egy hónap múlva debütálhat a híres UCLA Bruins együttesében az első NCAA szezonjára készülő magyar tehetség, Golomán György. Mai blogbejegyzésében olvashattok a csapatnál tapasztalható profizmusról, a nyár történéseiről, s hogy milyen reményekkel várja a hamarosan kezdődő szezont.

Sziasztok, köszöntöm a Kezdő5.hu olvasóit.

Június végén jöttem Los Angelesbe az új csapatomhoz egy úgynevezett schoolt csinálni. Edzőim nagyon erőltették, hogy minden elsőéves jöjjön, mert nekünk ez amolyan segítség volt, hogy könnyebben belejöjjünk majd az egyetemi életbe, mind tanulás, mind kosárlabda és mindenféle más szempontokból is. Most, hogy túlvagyok rajta, látom igazán, hogy mennyit segített és tényleg mennyire szükséges volt. Kétszer hat hétből állt a dolog, az első hat héten sajnos a labdás edzéseken csak limitáltan tudtam részt venni, mert csuklósérüléssel küszködtem majd a második szekcióban már teljes erőbedobással csinálhattam mindent. Az NCAA szabályok szerint a nyári iskola ideje alatt a csapatoknak heti két óra csapatedzésre van engedélyük. Ez azt jelentette, hogy hetente csak két órát volt lehetőségünk a játékkal foglalkozni, de ezen kívül minden hétköznap kondiztunk, valamint azokon a napokon, amikor nem volt csapatedzés, egy egyéni edzéstervet végeztünk, amit a nyár elején kaptunk.

Iskola szempontból nem volt még nehéz dolgom eddig. Könnyebb tantárgyakra írattak fel minket, szerintem főleg azért, hogy beleszokjunk kicsit az egyetemi stílusba.

Az edzői stábbal nagyon jó a kapcsolata minden játékosnak. Mindenkire odafigyelnek, csekkolnak, hogy mindig minden rendben van-e, ha kell valami, csak szóljunk nyugodtan. A főedzőnkön kívül van három másodedzőnk, két edzőnk, aki csak kondival foglalkozik, csapatorvos, gyúró, stb. Szerintem az edzéseken a játékosokon kívül 10-15 ember van jelen, akinek mind más-más a szerepköre. Mostanra már összeszokott a csapat is, mindenki megismert nagyjából mindenkit. Mivel egy tanulmányilag és kosárlabdában is nagyon erős iskoláról beszélünk, így akik itt bekerülnek a csapatba, azok általában értelmes gyerekek, így nem volt nehéz velük jól kijönni már a kezdetektől.

A körülmények lenyűgözőek, a UCLA az ország egyik legszebb egyeteme, ehhez persze hozzájárul az is, hogy Kalifornia szívében vagyunk, és az idő egész évben remek, a hőmérséklet 25-35 fok között mozog. Az első éveseknek kollégiumban kell lakniuk, majd utána lesz lehetőségünk saját lakást kapni. Így én is az első évet egy koleszban fogom tölteni.

November 14-én lesz az első mérkőzésünk, ahogy most látom, lehet lehetőségem perceket kapni már idén, úgyhogy nagyon izgatottan várom a szezonkezdetet.

Amint időm engedi, hamarosan újra jeletkezem.

Köszönöm a figyelmet, sziasztok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus