Harmadéves zsenik

Az első és másodéves sztárokat már megismerhettük, úgyhogy most jöhetnek a juniorok. A legjobb tíz…

1. Spencer Dinwiddie

Colorado Buffaloes
198 cm | Hátvéd

A Colorado az elmúlt években rendre termeli az NBA prospektánsokat. Talán éppen Spencer Dinwiddie lehet a következő nagy hősük. Spencer első lépése tarthatatlan ráadásul ezzel összefüggésben a betörései illetve a villámgyors tempói is az elitbe emelik.

2. LaQuinton Ross

Ohio State Buckeyes
203 cm | Bedobó

Az elmúlt idény utolsó három mérkőzésén már megmutatta valódi arcát, amelynek kapcsán most ilyen magasan jegyezhetjük. Amennyiben ezt a remek formát állandósítani tudja az egész idény során, akkor vélhetően az egyik legtöbbet fejlődő játékost köszönthetjük majd a személyében.   

3. James Michael McAdoo

North Carolina Tar Heels
205 cm | Erőcsatár

Ez a srác évről évre csúszik vissza az összesített ranglistán. Ahhoz képest amekkora lendülettel érkezett most örülhet, hogy a draft első körére alkalmasnak találják. A betöréseket tanítani módon olvassa és védi le, ám a tábla alatt sokkal, de sokkal jobbá kell válnia. 

4. Tyler Haws

BYU Cougars
195 cm | Hátvéd

Haws az elmúlt idényben felmutatott 21,7 pontos meccsenkénti pontátlagával, azt hiszem sok mindenre választ is adtunk. A West Coast konferencia messze legjobb játékosa lesz és minő meglepő nem Gonzaga mez van rajta…

5. Chane Behanan

Louisville Cardinals
203 cm | Bedobó

Rick Pitino sajátos nyelvezetének értelmében Behanan az egyik legjobb játékosa egy bizonyos Jamal Mashbourn távozása óta. Könnyedén válhat belőle egy dupla-dupla gép, hisz Gorgui Dieng a szezon végén az NBA-be távozott. Illetve csak válhatna, ha nem sértené meg folyamatosan az iskola szabályzatait.

6. Jarnell Stokes

Tennessee Vols
203 cm | Bedobó

Stokes-t a méretei egy kőkemény bikává varázsolják. Segítségével a Vols nagy valószínűséggel könnyedén menetel majd el a March Madnessig.  

7. Kevin Pangos

Gonzaga Bulldogs
185 cm | Irányító

A kanadaiak már a spájzban vannak. Lassan ez lesz a vadonatúj szlogenje az amerikai kosárlabdázásnak. A Bulldogs játékoskeretének változása végett Pangos a Zags egyik legkomolyabb támadójátékosává fejlődhet, remek tempói illetve periméter játékának köszönhetően.

8. Alex Kirk

New Mexico Lobos
211 cm | Center

Kirk az elmúlt idényben, mind a perceit mind a felmutatott produkcióját tekintve hatalmas lépést tett előre. Az új évadban semmi más dolga nem lesz, mint, hogy ennek a fejlődésnek az ütemét ugyanígy továbbfolytassa.

9. Andre Hollins

Minnesota Golden Gophers
183 cm | Irányító

A Hollinsok alkotta (nincs közöttük rokoni kapcsolat) hátsóudvar igencsak ígéretesének tűnik a Golden Gophers háza tájékán. Egyértelműen Andre a jobb kettőjük közül, ráadásul sokan úgy vélik, hogy az elsőéves vezetőedző Richard Pitino kezei alatt ez lehet az az év, amikor úgy istenigazából ki is teljesedhet.

10. Dez Wells

Maryland Terrapins
195 cm | Hátvéd

Talán Wells lehet az a név ebben a felsorolásban, aki a leginkább megmutathatja, hogy sokkal többre képes annál, mint ahová rangsoroltuk. Egy igazi teljes gázzal hajtó játékos, aki…

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus