Ismerkedés a jövőképpel

Hol van még a 2014-es NBA Draft? Kérdezheti a kedves olvasó és kérdezhetjük mi magunk is. Ennek ellenére alig, hogy megkezdődött az idei NCAA évad mégis mindenki figyelme a két nagy név, nevezetesen Andrew Wiggins és Jabari Parker játéka felé terelődik. Vajon melyikük lesz a jövői évi börze első választottja? A jövő nagy sztárjai? Ismerjük meg most őket kissé közelebbről.  

Andrew Wiggins – Kansas

Andrew Christian Wiggins a kanadai Thornhill városkájában született. Édesanyja Marita a juharlevelesek atlétikai csapatának olimpikonja az 1984-es Los Angeles-i illetve az 1988-as Szöul-i játékokon. Édesapja Mitchell a Florida State egyetemén való diplomázását követően 1984 és 1992 között a Chicago Bulls, a Houston Rockets és a Philadelphia 76ers kosarasa. Három leány és két fiútestvére társaságában nevelkedett. Tesói közül jelenleg Nick a Wichita State míg Mitchell a Southeastern játékosa. Andrew középiskolás éveit a West Virginia-i Huntington Prepben töltötte, ahol remek teljesítményének köszönhetően több neves forrás is az év középiskolás kosarasává választotta. A Kentucky, a Florida State és a North Carolina ellenében a Kansas egyetemét választotta továbbtanulása helyéül.

Egy igazi dobógép, egy amolyan bárhonnan képes vagyok betalálni figura. Egy bizonyos Danny Manning óta a Jayhawks legfelkapottabb újonca. Első mérkőzésén a Louisianna-Monroe ellenében 34 perc alatt 16 ponttal 3 lepattanóval és 3 gólpasszal vette ki a részét a győzelemből, míg a Duke elleni rangadón 25 percnyi játékidővel a zsebében 22 pont és 8 lepattanó virított a statisztikai lapján.

Jabari Parker – Duke

Jabari Ali Parker Chicagóban látta meg a napvilágot 1995-ben. Édesanyja Lola, Tonga-i származású, ám nagyon hamar átkerült az Egyesült Államokba. Édesapja Sonny az 1976-os NBA Draft első körének 17. választottja. Hat évet lehúzva a Golden State Warriors színeiben NBA karrierjét 9,9 pontos és 4,1 lepattanós átlaggal zárta. A család öt gyermeke közül Jabari a legfiatalabb. Igazi sportos famíliáról lévén szó természetesen két bátyja is a kosárlabdázás légkörében él(t). A legidősebb tesó Darryl az Oregon egyetemen való diplomázást követően a Zalaegerszeg, az Alba illetőleg a Szolnok kosarasa volt, napjainkban pedig rendőrként dolgozik. A fiatalabb bratyó Christian pedig a BYU-Hawaii illetőleg a College of Southern Idaho csapataiban gardírozódott, manapság pedig a Washington-i egyetemen készül edzői pályafutására. A család rengeteget önkénteskedik mormon vallása révén, amelyből természetesen Jabari is kiveszi a részét. Középiskolás éveit a szeles város legkomolyabb kosaras intézményében a Simeon Academy-n töltötte.

Első mérkőzésén a Davidson ellenében 23 percnyi játékidő alatt 22 ponttal és 6 lepattanóval zárt, míg a Kansas elleni vereség alkalmával 33 percnyi játékidőt követően 27 pont és 9 lepattanó került fel a statisztikai lapjára. Parker első blikkre jóval készebb játékos képét mutatja, mint vetélytársa.     

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus