Másodéves szenzációk

Az elsőéveseket már megismertük, úgyhogy most jöhetnek a másodikosok. A legjobb tíz…

1. Marcus Smart

Oklahoma State Cowboys
191 cm | Hátvéd

Smart visszalépése a drafttól az NCAA rajongói számára az év egyik legjobb húzásának számított. Pedig sokak szerint így is Top 5-ös választás lehetett volna. Szeretné feljebb vinni az értéket, amit egy év játékosa címmel illetve egy Final Four részvétellel talán el is érhet.

2. Gary Harris

Michigan State Spartans
191 cm | Hátvéd

Harris az első évében rendre sérüléssel bajlódott, de saját elmondása szerint ez már a múlté. Amennyiben ez ténylegesen is így lesz és problémák nélkül átvészeli az évet, akkor vélhetően a Big Ten legjobb játékosát köszönthetjük személyében.

3. Jahii Carson

Arizona State Sun Devils
177 cm | Hátvéd

Amikor a naptár 2013-ra fordult Carson is kilőtt mint egy rakéta és pillanatok alatt a liga egyik legjobb irányítójává avanzsált. A meccsenkénti 18,5 pontos és az 5,1 gólpasszos átlaga vélhetően az új évadban csak emelkedni fog. 

4. Mitch McGary

Michigan Wolverines
206 cm | Erőcsatár

A March Madnessben már megismerkedhettünk a nevével, hisz a márciusi rohanás alkalmával felmutatott 14,3 pontos és 10,7 lepattanós dupla-dupla átlaga rendesen feltornázta a renoméját. Vajon tudja-e hozni ezt a mutatót az alapkörben is?

5. Willie Cauley-Stein

Kentucky Wildcats
208 cm | Erőcsatár

Ha az NBA-s csapatok kőkemény erőcsatárokat keresnek, akkor Cauley-Stein lehet a megfelelő választás a számukra. Az idei Kentucky brutálisnak ígérkezik, amiből Ő is szépen ki fogja venni majd a részét.   

6. Rodney Hood

Duke Blue Devils
203 cm | Bedobó

Miután a Mississippi State-be hamar beleunt, így az elmúlt idényt a szabályoknak megfelelően a parketton kívül töltötte. Nyáron egy kisebb Achilles sérülést szenvedett, amelyből szerencsére már teljesen felépült. Coach K nagy áttörésre számít tőle… 

7. Montrezl Harrell

Louisville Cardinals
203 cm | Bedobó

Kacérkodott az NBA gondolatával, de Rick Pitino meggyőzte, hogy maradjon még egy évet. Harrell lehet az egyike azon játékosoknak, akik hatalmasat lépve előre hirtelenjében egy felkapott portékává avanzsálhatnak.

8. Glenn Robinson III

Michigan Wolverines
198 cm | Bedobó

Mit lehet írni egy olyan srácról, akinek a jövőbeli NBA-ben való helye azután stabilizálódott miután bejelentette, hogy visszatér az egyetemre. A testfelépítése már most profiliga kész, a többin pedig lesz ideje még csiszolni.

9. Isaiah Austin

Baylor Bears
213 cm | Center

Isaiah remek potenciállal megáldott center, azonban minden idők egyik legvéknyabb, legnyurgább magasembere. Lényegében féltik a profi ligától, így jó választásnak tűnt a maradása. Habár van még hová fejlődnie, ha éppen úgy gondolja, akkor még a triplát is be tudja dobni.

10. Alex Poythress

Kentucky Wildcats
201 cm | Bedobó

Igen már megint egy Kentucky játékos. Poythress nagy súnggal indult, aztán azonban hirtelenjében teljesen inkonzisztensé vált. A tapasztalat azonban az ö malmára hajthatja a vizet. Mutatni kell valamit és kész.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus