Útban az NBA felé – Top 10

Ha van Top 25-ös listánk, akkor miért ne lehetne erősorrendünk a játékosokról is? NBA várományosok! Figyelem…

1. Marcus Smart – Oklahoma State

Smart eleddig három jó, de nem kiemelkedő mérkőzésen van túl. Domináns teljesítménnyel kirukkolva még Kevin Durant figyelmét is magára irányította. Amit meg a legutolsó Memphis elleni összecsapásán művel az maga volt a káprázat.

2. Jabari Parker – Duke

Parker átlagai mérkőzésenként 22,4 pont, 8,8 lepattanó és 2 blokk. Komplett játékos képét nyújtja, aki már most készen áll a profi ligára. Ráadásul, ha a következő meccsén is szór egy húszast, akkor Ő lehet a Blue Devils történetének első olyan játékosa, aki az első öt meccsén átlépi a húsz pontos határt.

3. Shabazz Napier – Connecticut 

Utoljára egy bizonyos Rajon Randotól láttunk ilyen domináns idénykezdetet. Négy meccsen átlag 13,5 pont, 9,8 lepattanó és 7,5 gólpassz vándorolt a közösbe egy tripla-duplával megfűszerezve azt.

4. Doug McDermott – Creighton

Doug „nagy hamburger” McDermott minden tapasztalatát latba vetve vezérli övéit, még úgy is, hogy egyelőre nem hallhattunk túl sokat a Creightonról. A 25,7 pontos meccsenkénti átlag és az a meccsdöntő buzzer beater azért sokat ért.   

5. Jahii Carson – Arizona State

A törpe az óriások között nagy szavakkal vágott neki az idénynek, ám az első benyomások alapján nem csak a levegőbe fecsegett. Az első három meccsén úgymond hozta kötelezőt, mielőtt a UNLV ellenében 40 ponttal és 7 gólpasszal kápráztatta volna el a nagyérdeműt.

6. Julius Randle – Kentucky

A számai – 20,8 pont és 13,4 lepattanó -, természetesen minden egyes meccsén dupla-duplával fűszerezve. Akkor miért csak hatodik? Nos, az a 17 eladott labda – 8 a Michigan State ellenében – kissé érthető módon lehúzta az ázsióját.

7. Perry Ellis – Kansas

Andrew Wiggins ide, Joel Embid oda, mégis mintha Perry Ellis húzná a Jayhawks szekerét. 19 pontos és 8 lepattanós átlagával vezeti övéit, nagyobb nevű társai ellenére főszerepet vállalván.

8. Joseph Young – Oregon

A Georgetown elleni 24 pontos teljesítményét követően még úgy véltük, hogy ez csupán egy kifutott performance, azonban az első négy meccsen nyújtott 26,7 pontos átlaga már feljogosítja a Top 10-be való bekerülésre.

9. Tyler Haws – Brigham Young

Haws sokak szerint az egyik legtúlfújtabb játékos, ám 29,5 pontos és 10,5 lepattanós átlagaihoz mit lehetne még hozzátenni. Ha túlfújt, ha nem ezek brutális számok, amelyből természetesen csapata a Cougars is profitál.

10. Keith Appling – Michigan State

Sokan szapulták Applinget, hogy teljesen megtorpant a fejlődése, amire szépen rá is cáfolt az új idényben. Remek átlagainak köszönhetően vezérli a spártaiakat.    

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus