Végzős osztálynévsor

Szezonfelvezető játékos-körképünkben zárásként jöjjenek a legjobb végzősök. Íme a tízes lista…

1. Doug McDermott

Creighton BlueJays
203 cm | Bedobó

Doug McDermott jelen pillanatban az egyetemi kosárlabdázás egyik legtapasztaltabb, legösszetettebb és legjobb dobógépe. Lényegében semmi sem vitathatja el tudását és azt a tényt, hogy a 2014-es NBA Draft egyik előkelő helyén kell majd el. Nincs más dolgunk minthogy hátradőljünk és élvezzük Doug utolsó egyetemi idényét.

2. Russ Smith

Louisville Cardinals
183 cm | Hátvéd

Az elmúlt idényben Smith volt a liga egyik legjobb csapatának az egyik legjobb játékosa. Bár sokan szerették volna, ha célba veszi az NBA-t, ám Ő végül mégis a maradás mellett döntött. Hogy, miért? Nos, a duplázás lehetősége sokakat könnyedén megérint.

3. Aaron Craft

Ohio State Buckeyes
185 cm | Hátvéd

Végzős éve kezdetére csak elérte azt, hogy az NCAA egyik legjobb védőjátékosának titulálják. Idén azonban előre kell lépnie, hisz DeShaun Thomas távoztával valakinek át kell venni a vezér szerepkörét. Craft bár kissé hullámzóan teljesít, de mikor bizonyítson, ha nem az utolsó évében.  

4. Adreian Payne

Michigan State Spartans
207 cm | Bedobó

Payne az egyik legőrültebb játékosa a spártaiaknak, aki készen áll arra, hogy dominálja a konferenciáját. Általában nálánál magasabbak és erősebbek ellen próbálja felvenni a kesztyűt, ami könnyedén rá irányíthatja a megfigyelők szemeit, pláne úgy, hogy az idei MSU előzetesen egészen sokáig is eljuthat. 

5. C.J. Fair

Syracuse Orangemen
203 cm | Bedobó

Az egész bajnokság egyik legalulértékeltebb játékosa, aki ha egy másik csapatban játszana, akkor már lehet, rég a liga egyik legnagyobb sztárjává avanzsált volna. A Syracuse tábla alatti udvara egészen mély, így Fair kénytelen sokszor saját magának megteremteni a lehetőségeit. És valóban, pont ez az, amihez a legjobban ért.

6. Shabazz Napier

UConn Huskies
183 cm | Hátvéd

Hogy sikerült-e Kemba Walker szerepkörének az átvétele, azt döntse el ki-ki magában. Tény, hogy a Uconn az eltiltása következtében az előző évet az újjáépítés jegyében töltötte, de a friss kezdéshez, éppen, hogy Napier lehet az egyik legfontosabb húzó erő.

7. Cleanthony Early

Wichita State Shockers
203 cm | Bedobó

A Wichita State fantasztikus menetelésének köszönhetően Early is hamar a rivaldafényben találta magát, de hát hogy is ne, amikor stabilan hozott magas szintű játék intelligenciájával megáldott teljesítménye alapján, sokan jogosan az All-American csapatok egyikébe várják.

8. Joe Harris

Virginia Cavaliers
198 cm | Hátvéd

Az ACC konferencia pontkirálya bár sokáig gondolkodott az NBA Draftra való jelentkezést illetően végül csak a maradás mellett döntött, amit nem is tett rosszul, hisz ebben az idényben már jóval több segítségre számíthat, mint egy esztendővel korábban. Fontos azonban, hogy megtartsa a tőle már jól megszokott konzisztens hatékonyságát. 

9. Marshall Henderson

Ole Miss Rebels
185 cm | Hátvéd

Egy igazi dobógép, egy valódi clutch shooter, egy futó bolond, aki bármikor képes az ellentettjére változtatni az adott mérkőzés játékképét. Kár, hogy a nyár folyamán többet ült rács mögött, mint ahányszor labdát foghatott volna a kezébe. Ennek ellenére mégis Ő a liga egyik legjobb affinitású játékosa. Csak oldják fel az eltiltását…

10. Cory Jefferson

Baylor Bears
205 cm | Bedobó

Jefferson az előző idényben véghezvitte azt a nem mindennapi bravúrt, hogy több pontot dobott, mint ahány percet a parketten tölthetett. Habár sokan megfeledkeznek csapattársa Austin okán róla, mégis vitathatatlanul a Baylor tábla alatti játékának egyik kulcsfontosságú szereplője.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus