A UCLA megjárta a poklot, de továbbjutott

A UCLA hiába játszott jól 27 percig, egy 0-19-s szakasszal a szakadék szélére került, innen is volt azonban még visszaút Golománéknak.

Kifejezetten jó és szoros csatának indult a később a hullámhegyek és hullámvölgyek mérkőzése, ahol a UCLA az esélytelenebb együttesként lépett pályára a Larry Brown irányította SMU Mustangs ellen. Az első 10 percben felváltva vezettek a csapatok, aztán az első félidőben 4/5-ös triplamutatót hozó Bryce Alford vezetésével végig előnyben volt a Bruins, elszakadni azonban nem tudott ellenfelétől, 34-30-ra vezettek Golománék a félidőben.

A második 20 perc is úgy indult, ahogy a UCLA eltervezte: az SMU 1/12-es mezőnymutatóval nyitott, így a Bruins 10 pontos előnyt épített ki magának (40-30). Óriási fordulat állt be azonban a 28. percben. Az addig csak tüzelő, de nem találó Mustangs sorozatban 7 mezőnykosarat értékesített, a UCLA pedig egyszerűen nem tudott a gyűrűbe találni. Majdnem 9 percig kosárképtelenek voltak Golománék, ezalatt egy 19-0-s szakaszt produkált ellenfelük, így négy és fél perccel a vége előtt már az SMU-nak állt a meccs (44-53).

Az egész meccsen hihetetlenül dobó Alford két hármasával lőtávolon belülre került a UCLA (52-55), de egy támadóhibát vétettek, kaptak egy kosarat, majd másik vezérük, Norman Powell saját lábára ütötte a labdát, az ellenfél pedig egyedül mehetett a kosárra - 1:25-tel a vége előtt, Ryan Manuel zsákolásánál úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés (52-59).

Jött azonban Alford újabb triplája, majd a hibázó Powell két jó büntetője és egy labdaszerzés 25 másodperccel a vége előtt. Időkérés után természetesen Alford dobta el a labdát, mellé ment volna, de Yanick Moreira elütötte a játékszert még a gyűrű magasságában, így a játékvezetők - egyébként a szakértők szerint jogosan - goaltendinget ítéltek, ezzel Alford 9/11-es triplamutatóval zárt. A hátralévő 11 másodpercben az SMU már nem tudott kosarat szerezni, a March Madnessre jellemző körülmények között nyert ezzel a Bruins 60-59-re.

Golomán György 8 percnyi játéklehetőséget kapott, rádobása nem volt, de 1 eladott labda mellett volt 4 lepattanója is, amiből 2-t a támadótérfélen szedett le.

A következő körben Golománék a nap (talán) legnagyobb meglepetését bemutató, 14. kiemelt, Iowa State-t verő UAB-vel fognak megütközni, március 21-én, azaz szombaton.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus