Golomán: dupla karriercsúcs

Annak ellenére, hogy a UCLA kikapott, Golomán pontok és szerzett labdák terén is karriercsúccsal zárt.

A hármas győzelmi szériában lévő UCLA a konferenciabeli rivális Oregon State vendégeként lépett parkettre magyar idő szerint péntek hajnalban.

Oregon State Breavers - UCLA Bruins 66-55

A Breavers legjobb dobói: Duvivier 19, Payton II 18/3, Schaftenaar 11/9
A Bruins legjobb dobói: Alford 18/9, Powell 13/3, Looney 10/3

A Bruins számára nem indult jól a mérkőzés, ugyanis a hazaiak nagyon hamar megléptek. A UCLA bő háromperces kosárcsendjét Golomán labdaszerzés utáni zsákolása törte meg. A Gary Payton II által vezetett vendéglátók domináltak az első félidőben, s mindössze 19 pontot engedélyeztek az Alford-legénységnek. 

A fordulás után Bryce Alford triplái - összességében 4/13 - és Golomán védőmunkája, valamint a lefújás előtt öt perccel elsüllyesztett középtávolija megteremtette a lehetőséget a felzárkózásra, egyenlítésre. Sőt, két és fél perccel a mérkőzés vége előtt honfitársunk duplája két egységre zárkóztatta fel a UCLA-t, innen azonban már csak távolodott a precízen büntetőző Oregon State.

Golomán György nagyon jól játszott, rajta egyáltalán nem múlt a UCLA eredményessége. 19 játékperce alatt minden mezőnykísérletét értékesítette (3-ból 3), melyekkel 6 pontot tett hozzá csapata teljesítményéhez, továbbá 4 szerzett labdát jegyeztek fel neki a statisztikusok, mindkét adat karriercsúcsot jelent a magyar tehetség számára.

A UCLA legközelebb magyar idő szerint ma este 22:00-tól lép pályára az Oregon Ducks vendégeként, a találkozóhoz élőképes streamet EZEN A LINKEN találtok!

Szurkoljunk együtt Golománnak!
Hajrá Gyuri, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus