Golomán és a UCLA győzelemmel kezdett

Magyar idő szerint ma kora reggel lejátszotta első tétmérkőzését a UCLA csapatában szereplő Golomán György.

UCLA Bruins - Montana State Wildcats 113 - 76

A UCLA legjobb dobói: Powel 25/3, Looney 20/3, B. Alford 18/12
A Montana St. legjobb dobói: Robinson 14/6, Dison 14, Colbert 12/6

A kaliforniai együttes a Montana State gárdáját fogadta a reggel 6 órakor kezdődő, konferencián kívüli mérkőzésen. Mindössze nyolc percig láthattak szoros mérkőzést a nézők. 13-10-es állásról a UCLA hat perc alatt húsz pontosra duzzasztotta előnyét. (37-17) Golomán az első félidő végén állhatott be először, ekkor négy percre, egy szerzett labda mellett egy támadólepattanót gyűjtött be.

A második félidő elején valóságos gálát rendezett a Bryce Alford által vezetett hazai csapat. Az élete első dupla dupláját jegyző irányító öt perc alatt 7 gólpasszt osztott ki, végül 18 ponttal és 12 asziszttal zárt. Rajta kívül a további négy kezdő játékos, valamint a padról beszálló újonc, Welsh is tíz pont fölé jutott. Golomán a záró öt percet ismét a parketten töltötte. Első pontjait is megszerezte az NCAA-ben, miután egy szép középtávoli tempót küldött a gyűrűbe. Továbbá többször hozta jó helyzetbe társait, az más kérdés, hogy csak egy passzát váltották kosárra. Zárásként egy dobásblokkolással ragadtatta tapsra a kilátogató szurkolókat.

Összességében 9 játékperc alatt 2 pont (1-ből 1 mezőnyből), 3 lepattanó (2 védő, 1 támadó), 1 gólpassz, 1 szerzett labda, 1 kiosztott blokk és 1 személyi hiba került a statisztikájába. Jól sikerült a bemutatkozás a magyar tehetségnek.

A UCLA legközelebb magyar idő szerint hétfő reggel 7 órakor lép parkettre, ismét hazai pályán, a Coastal Carolina ellen.

Szurkoljunk együtt a Golománnak!
Hajrá Gyuri, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus