Golomán és a UCLA ma este az NCAA legjobb nyolcáért!

Hazánk egyik legmagasabban jegyzett kosaras tehetsége óriási tettet vihet véghez, ehhez a Gonzagát kellene legyőznie a March Madnessen

A magyar férfi kosárlabdázás történetében csupán egyetlen embernek, Szendrei Józsefnek sikerült (neki kétszer is, sőt, a Final Fourban is ott lehetett egy ízben), ami ma a körmendi nevelésű, 1996-os születésű Golomán Györgynek összejöhet, nevezetesen, hogy az NCAA legjobb nyolc csapata közt ott legyen egyetemével, a UCLA-vel.

A 11. kiemeltként induló Alford-legénység már két akadályt is sikerrel vett, ám a második kiemelt, a szezonban eddig csupán két vereséget elkönyvelő Gonzaga (többek közt John Stockton volt egyeteme) abszolút esélyese a mérkőzésnek, viszont van annyi momentum honfitársunk csapatának oldalán, mely egy meccsen lehetővé teszi a diadalt.

Bőven lehetett ideje készülni és pihenni is a négy nap után újra pályára lépő Kevon Looney, Norman Powell, Bryce Alford, Tony Parker négyesfogat fémjelezte kaliforniai gárdának, s talán hazánk büszkesége is újra tevékeny részese lehet egy átütő sikernek - UCLA mércéjével nézve - hullámzó szezon megkoronázásaként.

A Gonzaga - UCLA találkozót 00:15-től erre a linkre kattintva élőképpel lehet megtekinteni!

Hajrá Golomán György, Hajrá Magyar Kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus