Golomán György vesztes mérkőzésen tért vissza

Hosszú kihagyás után ma visszatért Golomán György, az NCAA-ben szereplő UCLA Bruins játékosa.

UCLA Bruins - USC Trojans 75-89

A Bruins legjobb dobói: Parker 27, Welsh 16, Holiday 11/9
A Trojans legjobb dobói: McLaughlin 23/15, Metu 21, Reinhardt 14/3

Jól indult a találkozó a UCLA számára, ugyanis 17-13-ra vezettek, ám ezt követően nehéz időszak következett a vendéglátó számára. Hét perc alatt 21-3-as rohamot vágott ki a USC, az első játékrész utolsó 11 percében 4/21-es mezőnymutatót hozott össze a Bruins, mely komolyan aláásta a győzelmi esélyeket.

A második félidő elején a hazaiak 8-0-s rohammal visszakapaszkodtak 9 pontos differenciáig (69-78), de közelebb már nem tudtak férkőzni, a USC magabiztosan őrizte előnyét és nyerte a találkozót. A legnagyobb probléma az volt hazaiaknál, hogy nem ültek a hárompontosok, valamint a cseréktől csupán 2 (!) pont érkezett, a két húzóember, Hamilton és Bryce Alford pedig egyaránt 4/13-mal zárt mezőnyből.

Golomán igaz, hogy mindössze két percet kapott Alford mestertől, de amellett, hogy vétett két személyi hibát, megszerezte szezonbeli első pontját is. Saját kihagyott dobása után megszerezte a támadólepattanót, ezt követően dobáskísérlete közben faultot harcolt ki, második büntetőjét pedig értékesítette. A 11. és 14. perc között ezt az egyetlen pontot szerezte a UCLA.

A UCLA Bruins legközelebb magyar idő szerint január 21-én, hajnali 5 órakor lép pályára, az Oregon State csarnokában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus