Golomán: masszív percek

Vereséggel zárta az elmúlt, s nyitotta az új évet Golomán György együttese, az NCAA-ben szereplő UCLA Bruins.

Alabama Crimson Tide - UCLA Bruins 56-50

A Crimson Tide legjobb dobói: Tarrant 24/6, Randolph 15/3, Hale 6
A Bruins legjobb dobói: Alford 16/6, Hamilton 15/9, Parker 10

A múlt év utolsó mérkőzését az Alabama otthonában játszotta a UCLA. Ahogy a korábbi mérkőzéseken, úgy most is azzal a problémával küzdött a Bruins, hogy beragadt a találkozó kezdetén, mivel az első húsz percben csak 17 pontig jutott, a hazaiak pedig közben 12 egységnyi előnyre tettek szert. A második félidőben felzárkózott a UCLA, azonban a végjátékban rendre elhibázták támadásaikat, az Alabama játékosai pedig magabiztos büntetőzéssel húzták be a győzelmet.

Golomán György csereként 12 játékpercet kapott Alford mestertől, dobást nem vállalhatott, 1 védőlepattanó, 1 eladott labda és 3 személyi hiba került a statisztikai lapjára.
 

Colorado Buffaloes - UCLA Bruins 62-56

A Buffaloes legjobb dobói: Booker 20/12, Johnson 14/3, Gordon 11
A Bruins legjobb dobói: Powell 22/12, Hamilton 16/6, Alford 8

Ma hajnalban kezdte meg a konferencián (Pac-12) belüli mérkőzések sorát a UCLA, melyet vereséggel zárt a csapat. Utoljára 2011 decemberében volt arra példa, hogy a konferenciabeli nyitómérkőzést elveszítse a Bruins. A vendégek annak ellenére szorossá tudták tenni a végjátékot, hogy alig 30%-os pontossággal dobtak mezőnyből, ám az utolsó másodpercekben Bryce Alford korán és nehéz helyzetből vállalta el az egyenlítésért dobott triplát, mely gyűrűt sem ért. Ez többet között azért volt furcsa döntés, mivel előtte 0/8-cal állt triplából az irányító. Ezzel sorozatban negyedik vereségét könyvelte el a UCLA.

Golomán ezen a mérkőzésen szintén csereként kapott lehetőséget, 13 percet töltött a parketten, egyetlen mezőnykísérletét értékesítette, 1 védőlepattanót, 4 személyi hibát, valamint 1 blokkolt dobást jegyzett. A cserejátékosok közül kizárólag ő szerzett pontot.

A UCLA legközelebb magyar idő szerint vasárnap 22 órakor lép parkettre, idegenben, az országos rangsor 10. helyén álló Utah Utes ellen. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus