Golomán pont, a UCLA győzelem nélkül maradt

Két vereséggel hangolt utolsó három alapszakaszbeli mérkőzésére Golomán György csapata, a UCLA Bruins.

Arizona St. Sun Devils – UCLA Bruins 68-66

A Sun Devils legjobb dobói: Goodman 20, McKissic 14/3, Holder 13/3
A Bruins legjobb dobói: Powell 16/3, Looney 14/6, Alford 14/3

Közel egy hete a közvetlen rivális Arizona State-nél vendégeskedett a UCLA, és rangadóhoz méltó, szoros küzdelmet vívtak egymással a csapatok. A vendégek jól kezdték a mérkőzést, kontroll alatt tartották a játékot, és előnyük közelítette a tíz pontos határt. A második félidő elején azonban keményebb védekezésre váltottak a hazaiak, ami nem ízlett a Bruins játékosainak. Hat perc leforgása alatt mindössze négy pontot írt az eredményjelzőre a UCLA, de közben az Arizona St. fordított, s ez a pont, mint később kiderült, döntő befolyással bírt a mérkőzés végkimenetelére. 10 másodperccel a lefújás előtt Hamilton ugyan megteremtette a lehetőséget a fordításra, sőt, labdája volt a UCLA-nek az egyenlítéshez, győzelemhez, de egy másodperccel a játékidő vége előtt Hamilton elhibázta a sikerért elengedett hárompontost.


Arizona Wildcats – UCLA Bruins 57-47

A Sun Devils legjobb dobói: York 13/9, Ristic 12, McConnell 11
A Bruins legjobb dobói: Alford 22/9, Powell 11, Looney 10/6

Szombaton a PAC-12 Konferencia első helyén álló, az országos ranglista 7. helyét elfoglaló Arizona Wildcats vendégeként próbált javítani renoméján a Bruins. Sajnos a korábbiakban látott probléma jött elő az arany-kék mezes alakulatnál, nagyon beragadt a csapat a rajtnál. Az első félidőben mindössze 18 pontig jutott a UCLA, ami azonban nagyobb gond volt, hogy közel dupla ennyit kapott, a hazaiak 14 egységnyi előnyre tettek szert. Döntőnek bizonyult, hogy a vendégek elképesztő különbséggel, 23-40 arányban bukták el a lepattanócsatát, a Wildcats 16 pontot szerzett második esélyből, míg a UCLA egyet sem. Ezzel lezárult Golománék számára az alapszakasz idegenbeli mérkőzéseinek sora, mérlegük 3 győzelem mellett 11 vereség.

Golomán az Arizona State otthonában 6 játékperc alatt mezőnykísérlet nélkül, 1 védőlepattanóval és 1 gólpasszal zárt. Három nappal később az Arizona csarnokában 10 percet töltött a parketten dobáskísérlet nélkül, 1 lepattanóval, 2 eladott labdával zárt.

A UCLA legközelebb magyar idő szerint csütörtökön hajnali 5 órakor lép parkettre, hazai pályán a Washington Huskies ellen.

Szurkoljunk együtt Golománnak!
Hajrá Gyuri, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus