Golomán remekül játszott, a UCLA elődöntőbe jutott

Golomán György 28 percnyi játéklehetőséget kapott, remekül játszott, a UCLA pedig ott van a Pac-12 konferencia tornájának elődöntőjében - Rosco Allenék kiestek.

A UCLA Bruins nagyon könnyedén vette az első akadályt a Pac-12 konferencia tornáján - a tegnap meglepetésre diadalmaskodó USC Trojanst verték. A 12., utolsónak kiemelt Trojans a 8. percben még 13-10-re vezetett, aztán a UCLA gyakorlatilag lemosta őket a pályáról az első 20 perc további részében, félidőben már 47-29-re ment a Bruins. A második játékrészben kicsit lazítottak védekezésükön, de támadójátékuk továbbra is termelte a pontokat, végül 96-70-re diadalmaskodtak. A másodéves Isaac Hamilton 36 ponttal karriercsúcsot dobott a győztesnél.

Golomán György kiválóan játszott, ráadásul nem is keveset, 28 percet tölthetett a parketten - a harmadik legtöbbet a UCLA-nél. 3 mezőnykísérletéből 2 célba talált, ráadásul mindkettő tripla volt, így 6 ponttal fejezte be a mérkőzést. Volt még emellett 7 lepattanója - ez holtversenyben a legtöbb volt a csapatban, ebből egy volt támadó -, 3 gólpassza és 1 szerzett labdája is. Golomán sok játékpercében az is szerepet játszhatott, hogy az idei draft lotteryjébe várt Kevon Looney arcsérülést szenvedett, csak 10 percet tudott a pályán tölteni - hogy hajnalban játszhat-e, még nem tudni.

A UCLA következő ellenfele az első kiemelt, az egész idényben összesen három vereséget begyűjtő Arizona Wildcats lesz, amely szintén könnyedén, 73-51-re nyert a California ellen - egy viszonylag szoros első félidőt követően 40-24-re nyerték a második 20 percet Stanley Johnsonék.
 

Nem volt sikeres azonban a Stanford Cardinal együttese. A félidőben még 39-34-re vezetett Rosco Allen csapata, ám a Utah Utes a második felvonást egy 17-5-ös rohammal kezdte két idei drafttal kapcsolatban is érdekes játékosa, Jakob Poeltl és Delon Wright vezetésével, innen pedig nem volt már visszaút a Cardinal számára. A vége kiütés lett, 80-56-ra nyert a Utah, amely a Colorado ellen a második félidőben dobott 59 pontjának köszönhetően továbbjutó Oregon Ducksszal játszik a következő körben.

Rosco Allen 32 pernyi játéklehetőséget kapott a Stanfordnál, amely alatt 5 pontot (2/7 mezőny, 1/3 tripla), 2 lepattanót  (1 támadó), 1 gólpasszt, 1 szerzett és 2 eladott labdát jegyzett.
 

Az elődöntők mai párosításai (magyar idő szerint):

#1 Arizona Wildcats - #4 UCLA Bruins 02:00
#2 Oregon Duck - #3 Utah Utes 04:30

Élőképes streamet ezen a linken találtok az egyes meccsekhez!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus