Golomán remekül védekezett, de a UCLA nem jutott a 64-es főtáblára

Megkezdődött a March Madness, a UCLA-nek még egy meccset kellett nyernie, hogy felkerüljön a főtáblára - nem sikerült, de nem Golománon múlt.

A UCLA végig hátrányban volt az első félidőben, összességében húsz labdát adtak el, nagyon nem ízlett nekik a St. Bonaventure zónavédekezése, így a mérkőzés a támadójátékban nem annyira erős ellenfél szája íze szerint alakult. A második félidőben hiába jött fel Golomán György csapata, a végén egy 12-0-s futással a new yorkiak kerültek döntő előnybe.

A UCLA-nél A Holiday-család legfiatalabb tagja, Aaron hiába dobott 20 pontot, szedett 5 pattanót és adott 7 gólpasszt, emellett 10 labdát adott el, ezt pedig a jó védekezéssel sem tudták kompenzálni, így a 18 Final Four részvétellel rendelkező UCLA első First Four-szereplését elbukta, nem fért fel a főtáblára. A St. Bonaventure Bonnies ellenben nagyon hosszú böjtöt, 48 évet követően nyert meccset a szezonnak ebben a szakaszában. 

Honfitársunk 22 percet kapott, ez idő alatt 1 mezőnykísérletét két pontra váltotta, leszedett 2 lepattanót, de elsősorban a gyűrű védésében jeleskedett, 4 blokkot osztott ki – negatív oldalon 4 beütött faultja áll. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus