Golomán sokat játszott, a UCLA győzött

Golomán György rácáfolt a negatív hangokra és komoly játékperceket kapott együttese mai mérkőzésén.

Oregon State Beavers – UCLA Bruins 73-82

A Beavers legjobb dobói:  Payton II 17/3, Tinkle 15/9
A Bruins legjobb dobói: Hamilton 25/9, Alford 19/3, Holiday 12/3

Múlt heti visszatérése ellenére az alábbi mondatokat lehetett olvasni a csapathoz közeli szakértőktől Golománnal kapcsolatban. "Elszalasztotta a lehetőséget, hogy Alford kedvencévé váljon.""Nem vagyok benne biztos, hogy jelentős szerepet játszik az idei csapatban.". "Nem hiszem, hogy képes lesz beverekedni magát a rotációba.".

Ezekre a felvetésekre alaposan rácáfolt a magyar magasember és edzője, Steve Alford is, ugyanis bőven adott lehetőséget Golománnak a bizonyításra, aki élt is a kínálkozó alkalommal. Pedig sem Welsh-nek, sem Parkernek nem adódtak faultproblémái, honfitársunk mégis értékes perceket tölthetett játékban, melyek biztosan kamatozni fognak. Várhatóan még kell pár mérkőzés, mire kellően megszokja a ritmust Gyuri, akkor remélhetőleg az elismerő szavakat olvashatjuk a korábbi kritikusoktól.

Az első húsz percben akkor vezetett a UCLA a legnagyobb különbséggel, 9 ponttal, amikor Golomán értékesítette első mezőnykísérletét. A félidőben 40-32 volt az állás a vendég együttesnek, s a második játékrészben legfeljebb három pontra tudta megközelíteni őket a házigazda. A UCLA vezére ismét Hamilton volt (10/14 mezőnyből), aki sorozatban 15. mérkőzésén jutott el legalább tíz pontig. Rajta kívül további három Bruins játékos zárt két számjegyű pontterméssel. A UCLA 2011. január 13-a óta nem nyert az Oregon State otthonában, most megszakították Golománék ezt a rossz szériát.

Honfitársunk 17 percet töltött a parketten, mely kiemelkedő annak tükrében, hogy legutóbb, visszatérése alkalmával csak 2 minutumot kapott. Az első félidő derekán szerezte első pontjait - összesen 3 pontig jutott -, 3 mezőnykísérletéből 1 talált a gyűrűbe (0/1 tripla), 2-ből 1 büntetőt váltott pontra, leszedett 3 lepattanót (1 támadó, 2 védő), valamint jegyzett 1 szerzett labdát. A negatív oldalra két eladott labdát és 5 személyi hibát jegyeztek fel neki a statisztikusok.

A UCLA legközelebb január 23-án, magyar idő szerint 22 órakor lép parkettre, az Oregon Ducks vendégeként.

Hajrá Golomán György, Hajrá Magyar Kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus