Golomán újra 20 perc felett

Az NCAA-ben szereplő UCLA Bruins, soraiban Golomán Györggyel vereséget szenvedett legutóbbi mérkőzésén.

Oregon Beavers - UCLA Bruins 82-64

A Beavers legjobb dobói: Young 16/6, Benjamin 15/9, Cook 11
A Bruins legjobb dobói: Powell 23, Alford 15/9, Looney 15/3, Golomán 5/3

Az impozáns hazai pályával rendelkező Oregon elképesztően játszott az első félidőben, 75%-os hatékonysággal értékesítette mezőnykísérleteit a gárda. Ennek tükrében nem meglepő, hogy 15 pontos előnyre tettek szert a mindössze hétemberes rotációval játszó UCLA-vel szemben.

A vendégek dolgát nagyon megnehezíti, hogy magas és alacsony poszton is egyaránt egy-egy bevethető cseréje van Alford mesternek, ráadásul a szezont jól kezdő hátvéd, Isaac Hamilton az elmúlt három mérkőzésen 2/24-es mezőnymutatót szenvedett össze. A folytatásban alig romlott az Oregon dobási hatékonysága, a triplákat pedig rendkívül pontosan (9/13) értékesítették a hazaiak, így esélye sem volt arra a Bruins-nak, hogy felzárkózzon korábban összeszedett hátrányából.

Golomán György 21 játékpercet tölthetett a parkettben 5 mezőnykísérletéből 2-t váltott pontokra (3-ból 1 hárompontos), így dobott 5/3 pontot, továbbá leszedett 4 lepattanót (3 védő, 1 támadó), jegyzett 1 szerzett labdát, valamint 3 személyi hibát és 3 eladott labdát vétett.

A UCLA legközelebb január 30-án, magyar idő szerint hajnali 4 órakor lép parkettre, hazai pályán, az országos rangsor 12. helyén álló Utah Utes ellen.

Szurkoljunk együtt Golománnak!
Hajrá Gyuri, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus