Golománék és Mócsánék is befejezték az alapszakaszt

A UCLA és az Idaho State is befejezte a konferencia-alapszakaszt. Mócsán Bálinték kikaptak, Golomán Györgyék viszont nyertek - mindkét magyar játékos bőven kapott lehetőséget ezúttal is. Lássuk, hogy a két együttes hogyan teljesített ma hajnalban, a szezon során, illetve a további programjukat!

UCLA Bruins (15-3, 28-3) - Washington State Cougars (6-12, 13-17)  77-68 (35-34, 42-34)

Az első félidő szorosan alakult - 16-16 után egy 8-0-val meglépett ugyan a UCLA, de egy 8-0-val zárta az első 20 percet a Washington State, így egy pont volt a különbség a nagyszünetben (35-34). A fordulás után sem változott semmi, sőt, a Cougars átvette a vezetést, 10 perccel a vége előtt is ők voltak előnyben. 50-51 után aztán egy 14-0-s négyperces szakaszt repesztett a Bruins, innen pedig már nem volt visszaút (77-68).

Golomán György 20 perc alatt 7 pontot szerzett (2/4 dupla, 0/1 tripla, 3/3 büntető), volt 4 pattanója, 1-1 szerzett labdája és blokkja, illetve 2 személyi hibája.

A UCLA a hibátlan (13-0) konferencián kívüli alapszakasza után rögtön vereséggel nyitotta a PAC-12 konferencián belüli alapszakaszát (Oregon), majd január vége felé volt egy kisebb hullámvölgyük két vereséggel (Arizona, USC). Mindhárom zakójukért visszavágtak aztán, 9-es győzelmi sorozatban vannak, úgyhogy megint nagy formában játszanak. Ettől függetlenül a 15-3-as konferencián belüli mérlegük csak a harmadik helyre volt jó, mivel az Oregon és az Arizona is 16-2-vel zárt - előbbi a UCLA mellett a Coloradótól kapott még ki, utóbbi pedig a két riválistól, a UCLA-től és az Oregontól. Azt is érdemes kiemelni, hogy az egyik, ha nem a legszínvonalasabb csoport a PAC-12, hiszen a Bruins az országos harmadik kiemelt, az Oregon a hatodik, az Arizona pedig a hetedik.

A konferencia-tornák a jövő héten el is kezdődnek minden csoportban - ezeknek az a tétje, hogy a tornák győztesei automatikus jogot kapnak az indulásra az NCAA első számú év végi tornáján. A 12 fős Pac-12 alsó nyolcasa kezdi a megmérettetést magyar idő szerint szerda délutántól csütörtök hajnalig a nevadai Paradise-ban, de mivel a UCLA harmadik lett, így erőnyerők. Golománék a negyeddöntőben kezdik a küzdelmeket a USC-Washington meccs győztesével, magyar idő szerint péntek kora reggel 05:30-kor.

Igazából a Bruins számára a presztízs és a trófea megszerzése csak a tét - mivel az országos harmadik kiemeltek, és lényegében egész évben Top10-esek voltak, ezért biztosan be fognak kerülni a March Madnessre függetlenül attól, hogy megnyerik-e a Pac-12 tornát vagy sem.

Óriási egyébként a felhajtás a gárda körül, nemcsak a szereplésük, hanem amiatt is, mert az 1/1-re is esélyes Lonzo Ball náluk játszik, akit sokoldalú játéka miatt Jason Kiddhez hasonlítanak többen is, úgyhogy az egykor Körmenden nevelkedő Golomán az előző, gyengén sikerült idény után most megtapasztalhatja a másik végletet is.


Idaho State Bengals (3-15, 5-25) - Montana Grizzlies (11-7, 16-15)  76-95 (35-48, 41-47)

Az Idaho State az utolsó idei otthoni meccsét lényegében az első félidőben elvesztette, hiszen 13 pontos hátrányba kerültek, nagyon megszórták őket. A második felvonásban a támadójáték javult, a védekezés nem, így összességében 19 pontos zakóval zártak (76-95).

Mócsán Bálint ezúttal 28 percnyi játéklehetőséget kapott, ami alatt 6 pontot szórt (1/1 dupla, 1/4 tripla, 1/2 büntető), és leszedett 3 pattanót, valamint szerzett 1 labdát is 2 beütött fault mellett.

A Bengals szezonja lényegében a UCLA ellentettje, hiszen a gyenge konferencián kívüli eredmények (2-10) után nekik pont a Big Sky konferencia-alapszakasz közepén volt az egyetlen győzelmi sorozatuk, mikor legyőzték a Southern Utah-t és a Northern Arizonát. Ettől függetlenül nem nagyon örülhettek sok mindennek, hiszen 3-15-tel az utolsó előtti helyen zártak - pont a Sourthern Utah-t előzték meg, a Northern Arizona lett hátulról a harmadik, a harmadik általuk legyőzött gárda, a Northern Colorado pedig hátulról a negyedik. Mócsán teljesítménye miatt ettől függetlenül mi, magyarok örülhettünk azért többször is - amikor megkapta a lehetőséget a MAFC neveltje, többször is kiválóan dobta a triplákat, voltak nagyon produktív meccsei.

A Big Sky torna már kedden elkezdődik Nevadában, Renóban, és mivel az Idaho State hátul végzett, így nekik is játszaniuk kell az első körben. A Northern Colorado ebben az évben eltiltás miatt nem vesz részt a tornán, ezért csak 11 induló lesz - emiatt a 10. kiemelt Bengals a 7. kiemelt Sacramento State-tel fog találkozni magyar idő szerint szerda hajnalban 02:30-tól. Egyszer már összecsaptak a felek ebben az idényben, február 11-én 75-63-ra győzött a Hornets.

Mócsánék számára a UCLA-vel ellentétben komoly téttel bír a konferencia-torna az eddigi gyengébb eredményeik miatt - ha nem nyerik meg ezt a párnapos viadalt, amire egyébként nem sok esélyük van reálisan nézve, akkor biztosan nem lesznek ott az NCAA első és második számú (NIT) év végi tornáján sem.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus