Golománék kikaptak az Arizonától

Golomán Györgyék a jó kezdés ellenére az Arizona elleni mérkőzés nagy részében alárendelt szerepet játszottak, végül 11 pontos vereséget szenvedtek, így várhatják a vasárnapot, hogy kiderüljön, milyen kiemelést kaptak a March Madnessre.

Pac-12 konferenciatorna, elődöntő
Arizona Wildcats - UCLA Bruins  86-75 (41-35, 45-40)

Az első 3-4 percben kifejezetten jól kezdett a Bruins, 5-6 ponttal meglépett ellenfelétől, de fokozatosan kezdte átvenni az irányítást az Arizona Lauri Markkanen (29 pont), Allonzo Trier (20 pont) és Kadeem Allen (12 pont) vezetésével. A félidő második felében már végig jobban állt a Wildcats, amely 6 pontos előnyben volt 20 perc játék után (41-35). Markannen, Allen és Dusan Ristic (10 pont) vezetésével 10 pontra nőtt az Arizona fórja a fordulás után, a UCLA pedig innen képtelen volt már visszakapaszkodni, sőt, igazán közel sem tudtak kerülni ellenfelükhöz, 15 pont is volt már a differencia. Végül egy, a vártnál talán simább meccsen nyert az Arizona 86-75-re, így ők jutottak be a Pac-12 torna döntőjébe.

Golomán György 6 percnyi játéklehetőséget kapott, de mindössze 2 személyi hiba került a neve mellé.

A UCLA ezzel befejezte a konferenciatornát, amely ma este/holnap hajnalban be is fejeződik - az Arizona az Oregonnal méri majd össze az erejét, tehát a csoport első és második számú kiemeltje jutott a fináléba. Holnap este aztán jön a Selection Sunday, ott tudhatjuk meg, hogy Golománék hanyadik kiemelést kapták, milyen ágra kerültek a March Madnessen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus