Jó esélye van a UCLA-nek a Sweet16-re

Nehéz, jó formában lévő, de verhető ellenfél következik Golománék számára ma délután.

A UCLA mai ellenfele az ág 14. kiemeltje, az UAB (University of Alabama at Birmingham) Blazers lesz, akik az első kör legnagyobb meglepetését szolgáltatták azzal, hogy 60-59-re megverték az Iowa State-t - érdekesség, hogy a déli régióban ez a két csapat tudott magasabban jegyzett együttest verni, a többi párosításban az 1-8. kiemeltek kerültek a legjobb 32 közé.

Az UAB nemcsak mostani állománya, de hagyományai alapján sem tartozik a legnagyobb egyetemek közé. 15-ször voltak ott az NCAA tornán, egyetlen egyszer, még 1982-ben ott voltak a legjobb 8 között, ez a legjobb eredményük. Jelenlegi vezetőedzőjük, Jerod Haase három éve, 2012-ben vette át az együttes irányítását, és először kerültek be a March Madnessre a vezetése alatt.

Az alapszakaszt csak 16-15-tel zárták, igaz, a konferencián belül 12-6-ot tudtak felmutatni, de így is csak 5. kiemeltként kezdték a Conference USA csoport tornáját. Ezen először egyetlen ponttal megverték a 4. kiemelt WKU-t (53-52), majd az első kiemelt Louisiana Tech-nek is megálljt parancsoltak hosszabbítás után (72-62), a döntőben pedig a nagy meglepetésre bejutó, hatodik kiemelt Middle Tennessee-t múlták felül (73-60), jó formában érkeztek tehát a tornára, ahol azonnal meglepetéssel is szolgáltak.

Jelenlegi keretük tele van első- és másodéves kosarassal. Nagyon kiegyensúlyozottak a pontszerzést tekintve, leginkább csak harmadéves dobóhátvédjük, Robert Brown emelkedik ki - ő a szezonban 13.3 pontot átlagolt, a második legjobb ember 8.0-át, az Iowa State-nek pedig 21-et szórt. Érdekes lehet még a 206 centi magas, elsőéves William Lee, aki a csapat legjobb lepattanózója, ezt bizonyította az előző körben is. Rajtuk kívül sem szabad azonban senkit sem feladni, elég csak Tyler Madisont említeni, aki 193 centije ellenére 9 támadópattanót szedett az Iowa State ellen, nagy szerepe volt csapata sikerében.

A UCLA-nek az is intő jel lehet, hogy az UAB gyengébb mérlegét leginkább a konferencián kívüli, tehát a szezon eleji eredményeinek köszönheti, a konferencián belül, a konferencia tornán és az NCAA torna előző körében bizonyítottak, hogy nagyon jó formában vannak, 14. kiemelésük ellenére is bőven megvan az esélyük a továbbkerülésre. Mint ahogy a Bruinsnak is, amennyiben Bryce Alford helyett ma fel tudnak lépni a többiek - valószínűtlen, hogy még egy olyan dobóformát kifog, mint két nappal ezelőtt, márpedig az is csak egy buta goaltending miatt ért továbbjutást.

A mérkőzés már 17:10-kor kezdődik, ezen a linken találtok élőképes streamet hozzá.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus