March Madness, 9. nap: Gonzaga-North Carolina döntő lesz

A March Madness két elődöntőjét rendezték ma hajnalban - a Gonzaga és a North Carolina játsszák hétfő éjszaka az idei egyetemi bajnokság fináléját.

A Nyugati régió első kiemeltje, a Gonzaga a Keleti régióból hetedik kiemeltként a négy közé jutó South Carolinával nézett farkasszemet. Az első félidő jelentős részében fej-fej mellett haladt a két csapat, aztán a 19-20. percben futott egy 7-0-t a Bulldogs, így vezettek a nagyszünetben 9 ponttal (45-36). A fordulás után az első 9 perc a Gonzagáé volt, 10 pont környékén mozgott, majd 12-14 pontra ugrott az előnyük, 65-51 után azonban kevesebb mint 4 perc alatt futott egy 16-0-t a Gamecocks, amivel a 33. perc végére fordítottak (65-67).

Itt azonban nagyon kifulladt a South Carolina, a Gonzaga a Nigel Williams-Goss (23 pont, 5 pattanó, 6 gólpassz), Przemek Karnowski (13 pont, 5 pattanó, 3 gólpassz), Zach Collins (14 pont, 13 pattanó, 6 blokk) trió segítségével fordított. Nagyobb előnyt nem tudtak kiharcolni, de ellenfelük a meccs utolsó 7 percében összesen 6 pontot szerzett, így hiába volt többször is esélyük az utolsó két percben is az egyenlítésre vagy a fordításra, végül 77-73-ra győzött a Bulldogs. A vesztesnél a SEC konferencia legjobb játékosának választott, a March Madnessen mutatott teljesítménye miatt a DraftExpress második körének második felébe bekerülő Sindarius Thornwell most nem volt annyira kiemelkedő (15 pont, 5 pattanó, 2-2 blokk és gólpassz).

A másik elődöntőben a Déli régió első kiemeltje, a North Carolina és a Midwestből harmadik kiemeltként idejutó Oregon találkoztak. Az első félidő második részében az Oregon már 8 ponttal is vezetett (22-30), de a Tar Heels fordított a nagyszünetre (39-36). A fordulás után gyorsan 8 pontra nőtt a North Carolina előnye, és innen már nem engedte vissza a meccsbe az Oregont a Tar Heels - nagyon elhúzni nem tudtak ellenfelüktől, de látótávolságon belülre sem engedték őket. Az utolsó perc kezdetén 77-71-re vezettek, és bár onnan még visszajött 77-76-ra a Ducks, fordítani már nem volt ideje a "zöldeknek", hiába hagyott ki négy büntetőt is a végén a Tar Heels (visszaszedték a támadópattanókat folyamatosan), így került be zsinórban másodjára a March Madness döntőjébe a North Carolina.

A győztesnél a lottery végébe várt Justin Jackson kiválóan játszott (22 pont), ő volt a másik vezér Kennedy Meeks mellett (25 pont, 14 pattanó, 3 szerzett labda). A túloldalon a második kör első felébe várt Jordan Bell megint nagyon hasznosan kosarazott, igaz, hiába (13 pont, 16 pattanó, 4 blokk), a közvetlenül mögé várt Dillon Brooksnak most nagyon nem ment (10 pont, 2/11 mezőny, 6 pattanó, 5 eladott labda), legeredményesebbjük pedig ezúttal is Tyler Dorsey volt, de leginkább a büntetőknek köszönhetően (21 pont, 3/11 mezőny, 12/12 büntető).


Eredmények a March Madness Final Four köréből

Gonzaga (Nyugat, 1.) - South Carolina (Kelet, 7.)  77-73
North Carolina (Dél, 1.) - Oregon (Midwest, 3.)  77-76


A fináléra hétfő éjszaka, magyar idő szerint kedd hajnalban 03:20-kor kerül sor.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus