Mócsán 23 pontos karriercsúcsa újabb győzelmet ért

Az Idaho State a CSUN-t győzte le, Mócsán Bálint egészen kiválóan triplázott újfent, egyetemi pályafutásának legtöbb pontját és tripláját dobta, majd nyilatkozott is - Golománék meccsét a környékbeli futótüzek miatt törölték.

Idaho State (2-5) - CSUN (1-7) 74-66 (30-35, 44-31)

Az első félidő szorosan alakult, de nagyrészt a vendégek vezettek pár ponttal (30-35). A fordulás után fokozatosan vette át az irányítást a hazai alakulat, Mócsán például az első hat percben három triplát is beszórt ekkor. Az utolsó másfél perc előtt visszavette a vezetést a CSUN (65-66), innentől viszont már csak a Bengals szerzett pontot - Novak Topalovic (13 pont, 6 pattanó) duplájával fordított az Idaho State, az utolsó fél perc pedig Brandon Boydról (12 pont, 5 pattanó) és az ekkor szerzett 7 pontjáról szólt.

Mócsán Bálint volt a győztes csapat vezére és legjobb játékosa - 23 pontot, közte 6 triplát (2/2 dupla, 6/9 tripla, 1/2 büntető), 2 pattanót, 1 gólpasszt, 2 szerzett és 3 eladott labdát, valamint 2 beütött faultot jegyzett a MAFC nevelése kezdőként 32 perc játékidő alatt. A magyar fiú 23 pontja és 6 bedobott hármasa is karriercsúcsnak számít, ha az NCAA-pályafutását tekintjük.

Mócsán a mérkőzés után nyilatkozott is a sajtótájékoztatón: "Szerintem megtaláltuk a ritmust a második félidőre. Sokkal pontosabban játszottunk támadásban, mint az első félidőben. A kulcs szerintem a védekezés volt, mert sikerült többször is megállítanunk az ellenfelünket, így gyorsan tudtunk indulni, megtaláltuk az üres embereket, akik be is dobták a helyzeteket, ez volt a döntő."


Ma hajnalban pályára lépett volna Golomán György és a UCLA is a Montana ellen, ám a környékbeli futótüzek miatt úgy ítélték meg a dolgot, hogy nem lenne teljes biztonságban a résztvevők testi épsége, ezért törölték az összecsapást.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus